Start u Vojnu

FOTO | Krenuo mostarski polumaraton: Više od 1.200 trkača na startu

Veliki broj trkača okupio se u naselju Vojno-Potoci odakle je krenuo start ''Mostar Half'' polumaratona.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2024. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 1.200 trkača okupilo se jutros na startu utrke ''Mostar Half'' u mostarskom naselju Vojno-Potoci.

Svi oni trče polumaraton koji se održana u sklopu Mostar Run Weekend, a koji osmu godinu zaredom organizira Udruga za zdrav život – KINEZIS.

Radi se o natjecateljima iz više od 50 zemalja svijeta.

Foto: Bljesak.info / Krenuo mostarski polumaraton

Inače, ovoga vikenda u Mostaru će, što u sklopu maratona, što u sklopu humanitarne utrke te ostalih utrka, trčati više od 2.500 trkača.

Nakon polumaratona, s početkom u 12:00 sati ispred Mepas Malla kreće Humanitarna utrka na stazi dugoj četiri kilometra, a trči se za pomoć u opremanju dnevne sobe na Klinici za dječje bolesti SKB-a Mostar, za koju je registrirano oko 1.300 trkača.

Foto: Bljesak.info / Krenuo mostarski polumaraton

U sklopu manifestacije u subotu u večernjim satima planiran je i Glazbeni maraton u okviru kojeg će biti održana tri koncerta, dok će za sve sudionike MRW i njihovu pratnju istoga dana u 14:00 sati biti organiziran i skok sa Starog mosta.

Iako primarno sportska manifestacija, Mostar Run Weekend svojim programskim sadržajima istovremeno obuhvaća područja edukacije (organizacija stručne konferencije), turizma (sudionici manifestacije dolaze iz više od 20 zemalja svijeta), kulture (trasa utrke prolazi pored kulturnih znamenitosti grada) te se na taj način ističe kao interdisciplinaran i društveno odgovoran projekt.

Foto: Bljesak.info / Krenuo mostarski polumaraton

Utrka je osmišljena kao posebna trkačka razglednica grada Mostara. Tijekom utrke trkači prijeđu preko 6 gradskih mostova, pokraj najljepših dijelova grada te prirodnih i kulturnih znamenitosti.

Kada je u pitanju sama staza utrke, organizatori ističu da je to relativno ravna i brza staza.

Foto: Bljesak.info / Krenuo mostarski polumaraton

Specifičnost rute je da trkači trče preko 6 gradskih mostova prelazeći rijeku Neretvu 8 puta i prolazeći neposrednom blizinom Starog mosta koji je pod zaštitom UNESCO.

Kopirati
Drag cursor here to close