Novo iskušenje za reprezentaciju BiH

Panić: Crna Gora protivnik po mjeri

"Ja bih volio da izađemo i damo svoj maksimum. Jako je teško sve ukombinovati. Imamo bazu napada i odbrane, i ako to iskombinujemo, vjerujem da će rezultat doći" mišljenja je Marko Panić
Sport / Ostali sportovi | 15. 10. 2022. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija BiH nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. U kratkom vremenskom periodu na rasporedu su dvije utakmice, nakon Slovenije slijedi duel protiv Crne Gore na domaćem parketu.

U Mariboru su izabranici Irfana Smajlagića u par navrata uspjeli svoj zaostatak spustiti na manje od tri gola, ali to je bilo sve, Slovenija je očekivano slavila, bez nekih većih problema. U taboru reprezentacije BiH vjeruju kako će na parketu u narednom susretu stvari izgledati puno bolje.

"Težimo kao tome da budemo najbolji koliko možemo. Paralelno radimo na više područja. Taktička disciplina mora biti na vrhunskom nivou. Ne bježimo od rezultata, težimo da svaki igrač da svoj maksimum, a da posljedica bude rezultat. Igramo da budemo što bolji. Pobjeda zahtijeva sve moguće segmente. Sve uzimamo u ozbir i sve minuse nastojimo izbalansirati. Nama je svaka utakmica bitna da se nadograđujemo, rekao je Smajlagić, te dodao da nema pritiska:

Želimo da proširimo bazu mlađih igrača. Meni je u interesu da za reprezentaciju igraju igrači koji su spremni dati sve od sebe. Gradimo i stvaramo uvjete da dođemo do pobjede. Svaku utakmicu ćemo težiti da damo svoj maksimum. Ako odigra svako ispod svoje razine, onda to nije to. Ovo nam je prva utakmica u ovom sastavu i to protiv vrlo jake Slovenije. Ne bojimo se, ali nećemo biti nerealni", naglasio je izbornik Smajlagić.

O narednom protivniku govorio je i povratnik u reprezentaciju Marko Panić.

"Crna Gora je jedna jako dobra ekipa, ali kao što šef kaže to je po mjeri za nas. Mislim da će nam biti lakše igrati. Mislim da se trebamo fokusirati na svoje kvalitete i stvari koje radimo, da probamo ostvariti. Očekujem jedino da damo svoj maksimum. Ja bih volio da izađemo i damo svoj maksimum. Jako je teško sve ukombinovati. Imamo bazu napada i odbrane, i ako to iskombinujemo, vjerujem da će rezultat doći.

Susret između BiH i Crne Gore igra se u nedelju s početkom u 20 sati u veliko dvorani KSC Mirza Delibašić.

Kopirati
Drag cursor here to close