Disciplina trap

Mostar: Održano prvenstvo u lovnom streljaštvu

Ovo natjecanje utemeljeno je 2009. godine i jedino prošle 2020. godine nije održano zbog pandemije koronavirusa, a koje je također bilo planirano u Mostaru.
Sport / Ostali sportovi | 31. 05. 2021. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Damjanović pobjednik je dvanaestog Otvorenog prvenstva Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom steljaštvu – disciplina trap koje je održano u subotu na streljani ''Bovan'' u Mostaru.

Foto: PR / Otvoreno prvenstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu

Jaka konkurencija

Na natjecanju su sudjelovala 53 strijelca u četrnaest ekipa (LD „Jarebica“ Mostar s dvije ekipe, LD „Mosor“ Široki Brijeg s dvije ekipe, LD „Galeb“ Čapljina, HLU „Malič“ Grude, HLU „Orao“ Čitluk, LU „Jadran“ Neum, LD „Lještarka“ Kiseljak, LD „Zec“ Busovača, LU „Sava“ Orašje, LU „Kuna“ Domaljevac, LSUG „Jarebica“ Štrepci i SK „Primorje“ Visočani (Hrvatska).

Ovo natjecanje utemeljeno je 2009. godine i jedino prošle 2020. godine nije održano zbog pandemije koronavirusa, a koje je također bilo planirano u Mostaru.

Kad se slagao kalendar lovnog streljaštva za ovu godinu vodstvo LD ''Jarebica'' Mostar i njen predsjednik Maki Grle ponovno su prihvatili da budu domaćini Otvorenog prvenstva LS HB, najmasovnijeg natjecanja na razini Saveza.

U ime domaćina strijelce je pozdravio predsjednik Maki Grle. Izrazio je zadovoljstvo brojem sudionika, posebno pozdravljajući goste iz Hrvatske i time, kako je rekao, ovo natjecanje ima međunarodni karakter. Poželio je svima ugodan boravak u Mostaru i dobre rezultate na natjecanju.

U ime Lovačkog saveza Herceg Bosne, organizatora natjecanja, nazočnima se obratio Ilija Vrljić, predsjednik Skupštine Lovačkog saveza Herceg Bosne.

Foto: PR / Otvoreno prvenstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu

Pozdravljajući sve sudionike posebno je naglasio potporu Saveza lovnom streljaštvu te svim sudionicima poželio fer i sportsku borbi i proglasio natjecanje otvorenim. Počasnim hicem predsjednika Grle natjecanje je moglo početi.

Prema pravilima, za ekipu su mogla nastupati četiri strijelca, s tim da se za ekipni poredak računao zbroj trojice najuspješnijih. Pucale su se dvije serije od po 15 golubova za ekipni poredak, a najboljih šest pucalo je još jednu seriju od 15 golubova za pojedinačni poredak.

Odlični rezultati nekoliko ekipa u prvoj seriji nagovještavali su zanimljivo i neizvjesno natjecanje do samog kraja.

Novo ime

Posebice je iznenadila „druga“ Mosorva ekipa gdje su Marko Damjanović i Slobodan Planinić pogodili petnaestice i do samog kraja držali u neizvjesnosti ekipni poredak.

Na kraju najujednačeniju ekipu imali su strijelci „Primorja“ iz Visočana (Nikša Lujo, Branimir Butigan, Hrvoje Pinčević i Nikola Vitković) s 82 goluba osvajaju prvo mjesto, drugi su bili strijelci LD „Mosor“ I (Vladimir, Zoran i Tomislav Mandić i Edo Duraković) sa 78 pogodaka i treći „Mosor“ II (Marko Damjanović, Slobodan Planinić i Vlado Bokšić) sa 77 pogodaka.

Za ulazak u finalnu seriju za pojedinačni poredak u raspucavanju su „otpala“ dva strijelca s pogođenih 27 golubova.

Foto: PR / Otvoreno prvenstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu

U finalnoj seriji petorica strijelaca pogodili su po 14 meta. Na kraju prvo mjesto osvaja Marko Damjanović, relativno novo ime na streljačkoj sceni, čija uzlazna linija uspjeha ima konstantu već drugu godinu.

Evo svih rezultata: šesto mjesto Nikša Lujo (27,11), peto Zoran Mandić (27,14), četvrto Hrvoje Pinčević (27,14), treće Branimir Butigan (28,14), drugo Anđel Dragičević LD „Galeb“ Čapljina (28,14) i prvo Marko Damjanović (29,14).

Diplome za sudjelovanje na natjecanju ekipama je uručio Đuro Oršolić, a Zahvalnice za pomoć u organiziranju ovog natjecanja djelatnica Lovačkog saveza Jelena Ljubić.

Pokale i medalje u ekipnom dijelu uručio je Ilija Vrljić, a pokale, medalje i nagrade u pojedinačnom dijelu Darko Ćubela i Ivo Stojčić.

Foto: PR / Otvoreno prvenstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu
Kopirati
Drag cursor here to close