U Zenici

Odbojkašice BiH na svom trenu igraju dva turnira Srebrne lige

Zanimljivo je kako će jedna protiv druge igrati dvije sestre iz Hercegovine - Tijana Bošković koja igra za Srbiju i Dajana Bošković koja igra za Bosnu i Hercegovinu.
Sport / Ostali sportovi | 26. 05. 2021. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon povijesnog plasmana na Europsko prvenstvo, pred odbojkašicama BiH je nastup u Srebrnoj ligi.

Zahvaljujući aktivnostima Odbojkaškog saveza BiH, odbojkašice će oba turnira Srebrne lige odigrati na domaćem terenu.

Naime, u zeničkoj ''Areni'' odbojkašice će ugostiti ekipe Latvije, Estonije i Portugala.

Prvi turnir igra se od 28. do 30. svibnja, slijedi zatim dan pauze, a potom i drugi turnir od 2. do 4. lipnja.

Podsjetimo, sredinom ovog mjeseca dbojkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine ostvarile su povijesni uspjeh i plasirale se prvi put na Europsko prvenstvo.

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u Grupi A (Beograd) sa reprezentacijama Azerbajdžana, Rusije, Belgije, Francuske i Srbije.

Zanimljivo je kako će jedna protiv druge igrati dvije sestre iz Hercegovine - Tijana Bošković koja igra za Srbiju i Dajana Bošković koja igra za Bosnu i Hercegovinu.

Inače, prvenstvo Europe u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj se od 18. kolovoza do 4. rujna, a gradovi domaćini bit će Beograd, Plovdiv, Zadar i Cluj Napoca.

Prvenstvo će početi 18. kolovoza utakmicama u B i D grupi, dok će se prvi mečevi u A i C grupi odigrati 19. kolovoza. Utakmice osmine finala i četvrtfinala igrat će se u Beogradu i Plovdivu, a polufinalne utakmice, kao i meč za treće mjesto i finale odigrat će se u glavnom gradu Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close