Jak turnir

Odigrano šest susreta 1. kola ITF teniskog turnira u Kiseljaku

Danas se igraju preostala tri meča osmine finala.
Sport / Ostali sportovi | 26. 05. 2021. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Odigrano šest susreta 1. kola ITF teniskog turnira u Kiseljaku

Odigrano je šest susreta 1. kola ITF teniskog turnira u Kiseljaku. Belgijac Gauthier Onchlin izbacio je 50 mjesta bolje rangiranog Mađara Fabiana Maroszana sa 6-3;6-4.

Onchlin je iskoristio 5/7 break lopti, a dvaput je gubio svoj servis.

Treći nositelj Miljan Zekić i drugi nastup u Kiseljaku zaredom nije završio. Zekić je poveo 3-0 protiv sunarodnjaka Luke Todorovića, no zbog ozljede bio je prisiljen predati meč.

Mađarski tenisač Zsombos Piros pobijedio je Austrijanca Petera Goldsteinera nakon sat i pol igre. Samo jedna break prilika u prvom setu bila je dovoljna Pirosu za osvajanje istog rezultatom 6-3. U drugom setu dvaput je gubio svoj servis, no čak je tri puta uzimao break Austrijancu te je dobio 7-5.

Makedonac Gorazd Srbljak imao je puno problema protiv igrača s pozivnicom Marka Stakušića. Stakušić je vrlo dobro servirao, ispalio je i devet asova. Srbljak je uspio preokrenuti nakon izgubljenog prvog seta, a ključni su bili osvojeni poeni na drugi servis, pogotovo na duže izmjene, jer je Stakušiću padala koncentracija.

U meču u kojem je viđeno čak devet breakova Sebastian Prechtel nadigrao je Duju Kekeza. Kekez je osvojio prvi set, no puno oscilacija u drugom i trećem setu donijeli su pobjedu Prechtelu. Bio je ovo sjajan meč, najbolji u dosadašnjem dijelu turnira.

Četvrti nositelj Francesco Forti nije imao problema protiv Aleksandra Mihailovića. Talijan mu je prepustio tek po jedan gem po setu.

U srijedu se igra preostalih deset susreta prvog kola u singlu.

U konkurenciji dublova plasman u četvrtfinale prvi su ostvarili Nerman Fatić i Mirza Bašić, koji se ove godine natječu samo u dublu. Domaći tenisači i miljenici publike nisu imali problema protiv srpskih tenisača Viktora Jovića i Gorana Životića. Pobijedili su sa 6-3,6-1.

Prvi nositelji Jelle Sels i Joao Lucas Reis da Silva pobijedili su Marina Jakića i Roka Stipetića. U prvom setu uz manje su probleme slavili 6-4, dok su kroz drugi prohujali bez izgubljenog gema.

Mađari Marozsan i Piros rutinski su izbacili Estonca Tamma i Nijemca Hegera sa 6-4,6-2.

De Almeida i Soares su Makku i Pavlovicu prepustili tek jedan gem. Stakušić i Zubac su tek nakon tri odigrana gema predali meč Riedlu i Onclinu.

Danas se igraju preostala tri meča osmine finala.

Kopirati
Drag cursor here to close