Adria tour u Zadru

Otkazano finale Đokovića i Rubljova jer Dimitrov ima koronavirus

Još se ne zna kako će bolest bugarskog tenisača utjecati na tenisku sezonu koja bi se za dva mjeseca trebala nastaviti turnirima u Americi.
Sport / Ostali sportovi | 21. 06. 2020. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkazano je finale Adria Toura u Zadru u kojem su trebali igrati Novak Đoković i Andrej Rubljov. Razlog je što bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji je na turniru odigrao jedan meč, ima koronavirus.

U posljednjih deset dana Dimitrov je nastupao na dva turnira s gledateljima te igrao nogomet i košarku s Đokovićem, Čilićem, Ćorićem... Bio je i u noćnim izlascima s ostalim tenisačima koji nastupaju na Adria Touru.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić je na startu turnira u Zadru lako s dva puta po 4:1 pobijedio Dimitrova koji se na kraju meča nije rukovao sa suparnikom i sucem jer se već tada osjećao loše.

"Moj test na koronavirus je pozitivan. Želim da svi koji su bili sa mnom u kontaktu prethodnih dana obave testiranje i poduzmu potrebne mjere opreza. Žao mi je zbog potencijalne štete koju sam nanio. Kući sam i oporavljam se", poručio je bugarski tenisač i zahvalio svima na podršci.

Dimitrov je 19. tenisač svijeta koji je u jednom trenutku bio i treći na svijetu. Ovaj 29-godišnji Bugarin je u ranoj fazi karijere dobio nadimak Baby Federer zbog sličnog stila igre, no ta očekivanja nikada nije opravdao iako ima uspješnu karijeru, samo ne na toj razini. Na turniru u Zadru ga je zamijenio hrvatski tenisač Nino Serdarušić, 23-godišnjak koji je 299. igrač svijeta.

Još se ne zna kako će bolest bugarskog tenisača utjecati na tenisku sezonu koja bi se za dva mjeseca trebala nastaviti turnirima u Americi, javlja Index.

"Ovo je najbolja moguća odluka. Moramo paziti na sigurnost svih uključenih. Oni koji su bili u kontaktu s Grigorom će se testirati. Čekamo upute nadležnih tijela. Ja sam se igrom slučaja testirao prije tri dana i negativan sam", rekao je Goran Ivanišević, direktor turnira.

Nekoliko tisuća gledatelja se okupilo na stadionu i čekalo finale. Kada su saznali da neće vidjeti Đokovića i Rubljova, nezadovoljni su izviždali Ivaniševića.

"Mogu samo ja igrati ovako obučen, ako vam što znači", rekao je Ivanišević i nasmijao gledatelje koji su ga s terena na kraju ipak ispratili pljeskom.

Kopirati
Drag cursor here to close