Tenisači sele u Zadar

Dominic Thiem pobjednik Adria Toura u Beogradu

Treći tenisač svijeta je u finalu beogradskog turnira pobijedio domaćeg tenisača Filipa Krajinovića sa 4-3, 2-4, 4-2.
Sport / Ostali sportovi | 15. 06. 2020. u 07:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedom Austrijanca Dominica Thiema okončan je prvi iz serije humanitarnih turnira Adria Toura koji je održan u Beogradu, a sada tenisači sele u Zadar koji će 20. i 21. lipnja biti domaćin drugog turnira.

Treći tenisač svijeta je u finalu beogradskog turnira pobijedio domaćeg tenisača Filipa Krajinovića sa 4-3, 2-4, 4-2.

U Beogradu je nastupilo osam tenisača koji su bili podijeljeni u dvije skupine. U prvoj skupini je bio najbolji Filip Krajinović, Novak Đoković je bio drugi, Alexandar Zverev treći, a Viktor Troicki posljednji. U drugoj skupini najbolji je bio Dominic Thiem, ispred Nikole Milojevića, Grigora Dimitrova i Dušana Lajovića.

"Bilo je emotivno ovih posljednjih nekoliko dana, zahvalio bih se svim ljudima koji su podržali ovaj događaj i omogućili da se ostvari. Svima koji ste došli, hvala vam puno...", rekao je Novak Đoković, a potom zaplakao.

"Ne plačem jer neću igrati finale, da netko krivo ne razumije, nego su me svladale emocije, došla su mi sjećanja na djetinjstvo," poručio je prvi igrač svijeta.

Idućeg vikenda u Zadru će, između ostalih, nastupiti najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić, zatim Novak Đoković, Alexandar Zverev....

Adria Tour u Zadru započet će u petak svečanim otvaranjem, a organizatori obećavaju bogat popratni program, planiraju koncerte Gibonnija, Petera Graša i još jedno glazbeno iznenađenje, prenosi Hina.

Nakon Zadra, turnir je trebao biti održan u Crnoj Gori, ali je otkazan i još je neizvjesno što će biti s tim terminom, a slijede Sarajevo i Banja Luka.

Adria Tour nastao je na inicijativu Novaka Đokovića kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna. Dio sredstava od prodaje ulaznica u Zadru namijenjen je izgradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close