Službeno

Otkazana Velika nagrada Monaca!

To će biti prvi puta od 1954. godine da se Formula 1 ne vozi u Monacu.
Sport / Ostali sportovi | 19. 03. 2020. u 20:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Automobilistički klub Monaco objavio je informaciju kako se ove godine neće održati prestižna utrka na ulicama Monte Carla! To će biti prvi puta od 1954. godine da se Formula 1 ne vozi u Monacu.

ACM poručuje da je ova odluka rezultat spleta okolnosti. Jedan od problema je dostupnost radne snage za pripremu staze, ali i pronalaženje volontera koji bi radili tijekom trkaće vikenda.

“Trenutna situacija pokazuje pandemiju na svjetskoj razini, a kako će se ona razvijati trenutno je nepoznato. Ne znamo kakvi će biti učinci na Svjetsko prvenstvo Formule 1 2020, nesigurno je hoće li moći sudjelovati svi timovi, kakve će biti posljedice nakon različitih mjera koje provode vlade diljem svijeta, što će biti s restrikcijama u pogledu prelaska granica i upitna je dostupnost radne snage te volontera potrebnih za uspjeh ovog događaja, koji je tako postao neodrživ.

Kao rezultat toga, nakon pažljivog razmatranja ove krize, s golemom tugom članovi uprave Automobile Club de Monaco donijeli su odluku o otkazivanju 12. Velike nagrade Monaka za povijesne automobile i 78. Velike nagrade Monaka u Formuli 1.

Svim navijačima, gledateljima, partnerima i našim članovima, uprava želi izraziti iskreno žaljenje što ova dva događaja ne mogu biti odgođena i ne postoje okolnosti u kojima bismo ih mogli organizirati kasnije tijekom godine'', istaknuli su, prenosi GP1.hr.

Dakle, do sada je sigurno da se prvih sedam utrka sezone neće održati u planiranim terminima. Za Veliku nagradu Australije su vrlo male šanse da bi mogla biti održana u drugom terminu, ulična utrka u Monaku sigurno se neće održati, a za preostalih pet Velikih nagrada želja je pronaći mjesto ili u kolovozu ili krajem godine.

Kopirati
Drag cursor here to close