Ali...

Olimpijske igre (još) nisu otkazane

MOO će u sljedećim danima obaviti razgovore s nacionalnim odborima, predstavncima sportaša, Međunarodnim paraolimpijskim odbor (IPC) te međunarodnom strukovnim savezima.
Sport / Ostali sportovi | 17. 03. 2020. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) danas se putem videokonferencije  sastao sa čelnicima međunarodnih sportskih saveza u vezi s organizacijom olimpijskih igara u Tokiju, koje bi trebale biti održane od 24. srpnja do 9. kolovoza.

U službenom priopćenju zaključeno je da trenutno nema smisla donositi drastične odluke u vezi s održavanjem igara.
 
MOO će u sljedećim danima obaviti razgovore s nacionalnim odborima, predstavncima sportaša, Međunarodnim paraolimpijskim odbor (IPC) te međunarodnom strukovnim savezima.

Izvršni odbor MOO-a stoga nije donio nikakvu drastičnu odluku, ali je zatražio od sudionika i  svih ostalih koji su uključeni u pripreme olimpijskih igara da daju sve od sebe kako bi se zaustavilo moguće širenje novog koronavirusa koji je pogodio i svijet sporta.

''Situacija se mijenja iz dana u dan. I dalje smo odlučni i nadamo se da u sljedeća četiri mjeseca neće biti  potrebni drastični pristupi u borbi za nesmetano održavanje olimpijskih igara'', priopćeno je iz MOO-a.

Do jednog od najvećih sportskih događaja na svijetu preostalo je još 130 dana. Održavanje igara se sve više dovodi u pitanje zbog novog koronavirusa, od kojeg je u Japanu trenutno zaraženo 1.500 osoba.

Iako je japanski premijer Shinzo Abe još u subotu potvrdio da pripreme za OI idu po planu, u svijetu sporta dolazi do sve više otkazivanja natjecana i događaja, koji ometaju sustave kvalifikacija za nastup u Tokiju te remete pripreme sportista za najveći sportski događaj u četvorogodišnjem ciklusu.

Kopirati
Drag cursor here to close