BiH bolja od Meksika

Bašić i Brkić osigurali treći bod za ukupni trijumf

"Hvala Nermanu i Damiru za dvije pobjede, nama je danas bilo puno lakše da igramo svoj meč. U ovom trenutku imamo jako kvalitetnu selekciju, svi mogu igrati singl, dubl", rekao je nakon meča Tomislav Brkić.
Sport / Ostali sportovi | 17. 09. 2022. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cilj je ispunjen. Davis Cup reprezentacija BiH je opravdala status favorita pa je već nakon igre parova izborila ukupnu u duelu protiv Meksika. Meč parova je prema očekivanju ponudio najbolji tenis u Širokom Brijegu, a subotnji termin je privukao solidan broj gledatelja.

Uigrana kombinacija Brkić - Bašić je još jednom osvojila važan bod, ovaj put presudan treći. Nakon sat i 13 minuta igre oni su savladali vrlo dobro meksičku kombinaciju Santiago Gonzalez - Miguel-Angel Reyes-Varela 6-4, 7-6(4), nakon sat i pol igre.

U prvom setu su Tomo i Mirza napravili break za 4-3, uspjeli su ga potvrditi gem kasnije, pa su set priveli kraju bez problema. Iako su u cijelom meču imali jako puno break prilika, na kraju je odluka tek pala u tie breaku drugog. Prethodno su Meksikanci spasili 13 break lopti. Međutim, puno važniji je podatak da Mirza i Tomo niti jednom nisu morali spašavati svoj servis. U tie breaku, bh kombinacija je stigla do velike prednosti 6-2, četiri meč lopte, ali su Santiago Gonzalez i Reyes-Varela spasili dvije. Više nisu mogli. BiH je osvojila treći, presudni poen.

"Od početka smo stvarali pritisak, jako dobro smo servirali, procenat servisa je bio jako visok. To smo i htjeli prije meča, da taj procenat bude što veći. Prvi set nam je omogućio da ovaj drugi set igramo lakše. Imali smo neke break lopte, gdje smo se mogli odvojiti, nismo uspjeli, ali smo zadržali fokus i jako dobro servirali i u tie breaku, rekao je Tomislav Brkić, te dodao:

" Super smo ekipa, dugo godina igramo zajedno. Igramo dva puta godišnje, ali čini nam se kao da igramo čitave godine zajedno. Da igramo više zajedno, to bi nam još više olakšalo. Hvala Nermanu i Damiru za dvije pobjede, nama je danas bilo puno lakše da igramo svoj meč. U ovom trenutku imamo jako kvalitetnu selekciju,
svi mogu igrati singl, dubl. Drago mi je da smo ovo već završili sada u dublu, to je bilo jako bitno. Čekamo sada ždrijeb, pa ćemo vidjeti tko će biti protivnik u meču za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa", naglasio je Tomislav Brkić nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close