Izdvajanja za sport

OO zamolio Zvizdića: Državni novac dajte samo državnim sportskim savezima

Razgovarano je i o financiranju odlaska bh. sportaša na Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine.
Sport / Ostali sportovi | 11. 04. 2023. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je članove Olimpijskog odbora BiH, predsjednika Milanka Mučibabića, potpredsjednika Izeta Rađu i glavnog tajnika Saida Fazlagića.

Razgovarali su o poboljšanju uvjeta za rad i natjecanje vrhunskih sportaša.

Članovi Olimpijskog odbora zamolili su predsjedavajućeg Zvizdića da podrži inicijativu da se sredstva sa državne razine raspoređuju isključivo na državne sportske saveze.

''Olimpijski odbor BiH i Paraolimpijski odbor BiH, odnosno reprezentativci i reprezentacije BiH su i bili suština moga prijedloga zakona o sportu koji, nažalost, nije dobio podršku u Zastupničkom domu zbog nepostojanja entitetske većine. To može biti jedno od rješenja ubuduće, da se iz državnog proračuna financiraju državne reprezentacije, a sportski klubovi i sportska udruženja iz proračuna Federacije BiH i županija. To bi bilo državotvorno rješenje'', rekao je Zvizdić tijekom susreta.

Dodao je da će i dalje inzistirati na sustavnoj podršci financiranja sporta u BiH.

Razgovarano je i o financiranju odlaska bh. sportaša na Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine.

Predsjedavajući Zvizdić i članovi Olimpijskog odbora su se složili da je u proračunu institucija BiH za sljedeću godinu neophodno predvidjeti posebnu stavku za ovu namjenu, priopćeno je iz Zvizdićevog Ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close