Aktivno u Bodybuilding klub Mostar

Održan NPC IFBB seminar, Elma Škaljić se priprema za nastup u Italiji

Istovremeno, predstavnici BiH, Elma Škaljić i Eldin Bećarević se pripremaju za nastup na NABBA Svjetskom takmičenju u Italiji koje će biti održano 10. lipnja.
Sport / Ostali sportovi | 25. 05. 2023. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bodybuilding klub Mostar je proteklog vikenda bio domaćin NPC IFBB seminara na kojem je jedan od glavnih predavača bila Aleksandra Rapajić NPC IFBB PRO sudac. Pored Aleksandre na ovom seminaru prisutni su bili kao pozer gost Mirnes Husanović koji je prije dvije godine uspio osvojiti Pro kartu koja jedna od stepenica na putu prema prestižnom takmičenju u ovom sportu, Mr. Olympia.  Husanović je ujedno i izbornik bodybuilding saveza BiH.

Tu su još bili gosti iz Hrvatske, kao i Eldin Bećarević trenutačno izbornik svjetske fitness federacije za BiH (World Fitness Federation – WFF). Cilj ovog seminara je bio upoznati takmičare s pravilima pomenute federacije (NPC IFBB), kako bi se što bolje pripremili za eventualni nastup na najvažnijem u ovom sportu, a to je Mr. Olympia.

Istovremeno, predstavnici BiH, Elma Škaljić i Eldin Bećarević se pripremaju za nastup na NABBA Svjetskom takmičenju u Italiji koje će biti održano 10. lipnja. NABBA (National Amateur Body-Builders' Association) je prva kompetitivna bodybuilding asocijacija nastala još 1948 godine. Prvo natjecanje pod nazivom Mr Universe osvojio je John Grimek. Kasniji pobjednici su bili Steve Reeves, koji je snimio više od 30 filmova o Herkulu, Reg Park, Bill Pearl i Arnold Schwarzenegger.

Elma, članica Bodybuilding klub Mostar se priprema uz pomoć svojih sponzora, koji su omogućili odlazak u Italiju, prije svega u klubu ističu Rašida Hadžovića županijskog ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta, prvog čovjeka sportskog saveza Mostara Senada Kevelja, te turističku agenciju Ventura Travel. Članovi Bodybuilding klub Mostara se zahvaljuju i portalu Bljesak.info na medijskoj podršci u proteklom periodu.

Kopirati
Drag cursor here to close