Bravo ekipa

Odličan uspjeh JK Neretve u sezoni 2021/2022

Najznačajniji uspjeh bio je nastup i osvajanje prvih i povijesnih medalja za klub i BiH sa Europskog judo kata prvenstva održanog u Rijeci.
Sport / Ostali sportovi | 02. 01. 2023. u 19:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najmlađih sportskih klubova u gradu na Neretvi u protekloj sezoni ostvario je zapažene rezultate.

Od osnutka kluba pa sve do danas klub je osvojio 2100 medalja, a najveći broj je onih najsjajnijih (841 zlatna, 568 srebrenih i 691 brončanu) i 168 ekipnih pehara. Broj državnih medalja odavno su prestali brojati, dok se broj balkanskih medalja popeo na brojku preko 10 osvojenih sjajnih odličja. Podsjećamo da klub postoji od 2014 godine. Od samog osnutak do danas klub je imao nekoliko puta najuspješnije sportaše grada Mostara i grada Široki Brijeg.

U 2022. godini osvojeno je 10 državnih medalja, a od toga klub je dobio još jednog državnog prvaka BiH, troje viceprvaka BiH te pet trećeplasiranih na prvenstvu BiH. Klub je također imao i treću najuspješniju ekipu juniora na prvenstvu BiH. Također klub je imao i dva predstavnika na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj i Crnoj Gori, gdje su oba naša člana u ekipnom djelu osvojila medalje.

Klub je imao i prvi nastup na jednom od međunarodnih kata prvenstava, gdje su članovi Neretve briljirali te ostvarili značajan uspjeh i donijeli u Mostar prve međunarodne kata medalje (zlato i srebro). Podsjetimo i to da su članovi Neretve na Open Kata prvenstvu BiH 2021. godine postali ekipni prvaci BiH u ukupnom plasmanu te kadetski i seniorski prvaci pojedinačno.

U 2022. godini klub je organizirao i prvi kata seminar te pripreme za predstojeće EP pod rukovodstvom gđe. Jadranke Pongrac iz Hrvatske, eksperta za judo kate.

Najznačajniji uspjeh bio je nastup i osvajanje prvih i povijesnih medalja za klub i BiH sa Europskog judo kata prvenstva održanog u Rijeci. BiH je dobila europske prvake i viceprvake judo kata, sve redom članovi JK Neretva iz Mostara. Članovi Neretve bili su prvi koji su donijeli u našu zemlju medalje sa jednog od Europskih kata prvenstava i tako će ostati upisani u anale mostarskog ali i BH sporta.

Od početka sezone klub je osvojio 53 zlatne, 42 srebrene i 64 brončane medalje i ukupno 12 pehara sa raznih međunarodnih judo turnira. Četiri starija člana JK Neretva nastupili su i na prvom međunarodnom jiu-jitsu turniru "Old Bridge Open" gdje su također ostvarili odličan rezultat iako im je bio prvi put. Osvojena je jedna zlatna i dvije brončane medalje.

Nakon svih natjecanja i ostvarenih sportskih rezultata klub je organizirao i polaganje za više pojaseve, a u narednom razdoblju čeka ih još Domjenak i dodjela nagrada za najuspješnije članove kluba "Najbolji među najboljima" za 2022.godinu.

Sve u svemu ovaj mladi mostarski judo klub ostvario je veoma dobre rezultate i sa pravom možemo reći da im je sezona bila odlična.

Početkom Nove 2023.godine klub namjerava početi sa pripremama za narednu sezonu i napraviti suradnju sa drugim klubovima u regiji kako bi naši članovi dobili još više iskustva i motivacije za napretkom.

Kopirati
Drag cursor here to close