Taekwondo

Odličan rezultat mostarskog Cro Stara

18 Mostaraca se izborilo za čak 23 medalje (7 zlatnih, 8 srebrnih, 8 brončanih), 2 ekipna plasmana i 2 titule najboljeg natjecatelja.
Sport / Ostali sportovi | 12. 11. 2023. u 07:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon iznimno uspješnog čitavog drugog dijela natjecateljske sezone, članovi mostarskog Taekwondo kluba Cro Star su se potrudili još i više na Otvorenom Kupu Federacije BiH. Kup se održao u subotu u Sarajevu u sportskoj dvorani Goran Čengić.

18 Mostaraca se izborilo za čak 23 medalje (7 zlatnih, 8 srebrnih, 8 brončanih), 2 ekipna plasmana i 2 titule najboljeg natjecatelja.

Zlato: Mia Ivanković (2 zlata), Niko Krešić (2 zlata), Antonia Marić, Marko Bošnjak, Iva Marić.

Srebro: Mateo Barbarić, Marko Bevanda, Ana Drežnjak, Jelena Ćeško, Iva Marić, Petar Šimun Zovko, Petra Pavlović, Mia Drežnjak.

Bronca: Mia Drežnjak, Petra Bukvić, Antonia Marić, Mateo Barbarić, Nika Slišković, Ana Grbešić, Josip Bevanda, Lea Krešić.

Niko Krešić je proglašen za najboljeg dječaka u kicku u konkurenciji 47 dječaka, a Antonia Marić je proglašena za najbolju djevojčicu u kicku u konkurenciji 43 djevojčice.

U ekipnom plasmanu djevojčice su zauzele 2.mjesto a dječaci 3. mjesto.

"Ekipa je bila više nego odlična što pokazuju naši rezultati. Nažalost ni ovaj put nismo dobili statistiku za natjecatelje B klase, jer smo zasigurno i tu ostvarili neki ekipni plasman. Mia Ivanković i Niko Krešić su osvojili po 2 zlata te su pokazali nadmoć u svojim kategorijama. Konkurencija je bila brojna i jaka i ovaj turnir je našoj cijeloj ekipi dobro došao zbog iskustva", rekla je trenerica Klaudia Marić.

Ekipu je vodio trener Boris Knezović.

Turnir se održao na 7 borilišta s elektronskom opremom Daedo u 3 discipline: borbe, forme i kick a članovi Taekwondo kluba Cro Star mogu biti ponosni na medalje u sve tri discipline. Nastupilo je oko 550 natjecatelja iz 4 države.

Kopirati
Drag cursor here to close