Dominacija Švicarca

Odermattu veleslalom u Adelbodenu

Utrku je obilježio težak pad Francuza Victora Muffat-Jeandeta, koji je udario glavom o tlo u drugoj vožnji. Utrka je zaustavljena, a nesretni Francuz je na nosilima prebačen u bolnicu.
Sport / Ostali sportovi | 07. 01. 2023. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarac Marco Odermatt pobjednik je petog veleslaloma sezone u švicarskom Adelbodenu. Na jednoj od najpoznatijih veleslalomskih staza, Chuenisbärgli, Odermatt je slavio s prednošću od 73 stotinke ispred Henrika Kristoffersena, dok je treći bio Odermattov sunarodnjak, još jedan domaći skijaš Loic Mellard (+1.66).

Poredak na kraju utrke je bio identičan poretku nakon prve vožnje, s nešto drugačijim zaostatcima. Kristoffersen je kasnio 32 stotinke, Mellard 49.

I Švicarci su imali problema s visokim temperaturama u ovo doba godine, ali su uspjeli stazu pripremiti. Koliko je bilo teško potvrđuje i podatak da smo na startu imali +4, na startu +2.

Unutar prvi pet nakon prve vožnje su bili skijaši s niskim startnim brojevima, Pinturault je bi četvrti (+1.19), Austrijanac Feller peti (+1.31). Odermatt je u drugoj vožnji napravio nekoliko grešaka, ali je opet bio daleko ispred svih sa svojim vremenom 2:30.68. Ovo je šesti ovosezonski trijumf Odermatta, drugi u Adelbodenu uopće, ukupno 17. pobjeda.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić bio je deseti s 3.33 sekunde zaostatka. Zubčić je odvezao puno bolju drugu vožnju i popravio je svoj plasman za tri pozicije.

Utrku je obilježio težak pad Francuza Victora Muffat-Jeandeta, koji je udario glavom o tlo u drugoj vožnji. Utrka je zaustavljena, a nesretni Francuz je na nosilima prebačen u bolnicu. U poretku skijaša u veleslalomu vodi Odermatt sa 460 bodova, drugi je Kristoffersen sa 345 bodova a treći Slovenac Žan Kranjec s 290 bodova.

Zubčić je na desetom mjestu sa 106 bodova. Odermatt je prvi i u ukupnom poretku skijaša sa 1046 bodova, drugi je sa 646 bodova Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, a treći njegov sunarodnjak Kristoffersen sa 565 bodova. Zubčić je u ukupnom poretku skijaša 22. sa 135 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close