Repriza Slovakinje

Vlhova opet slavila, Leona još bolja

Razlike između najbolje tri skijašice na kraju utrke bile vrlo slične kao dan ranije, u subotu je Slovakinja imala 31 stotinku bolje vrijeme od Amerikanke i 84 stotinku bolje od Njemice, a u nedjelju je bila 47 stotinki brža od Shiffrin i 78 od Dürr.
Sport / Ostali sportovi | 21. 11. 2021. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva dana, dvije utrke, isti poredak na postolju. Opet je u Leviju slavila Slovakinja Petra Vlhova ispred Amerikanke Mikaele Shiffrin i Lena Dürr iz Njemačke. Vlhova je nakon prve vožnje imala u odnosu na Shiffrin 18 stotinki prednosti, dok je Švicarka Gisin kasnila 36 stotinki.

Opet smo kao i dan ranije imali veliki broj skijašica unutar jedne sekunde zaostatka. Ovaj put ih je bilo devet. Između ostalog tu su bile Šveđanka Svenn, Norvežanka Tviberg, Lenna Duerr je držala šesto mjesto s 66 stotinki slabijim vremeno, nakon čega su se u poretku poredale Dubovska, Huber, Holdener i Liensberger.

Leona Popović je nakon vrlo dobrog nastupa u subotu, dan poslije bila još bolja, jer je prvu vožnju zaključila na 14. mjestu s sekundom i 46 stotinke slabijim vremenom. Dobar nastup u subotu i 18. mjesto u prvom od dva slaloma u Leviju donijeli su Popović taman toliko bodova da starta 30., odnosno čak 20 brojeva prije nego dan ranije i to je maksimalno iskoristila.

Imala je 14. vrijeme prve vožnje, a tu je poziciju zadržala i na kraju utrke. Pritom, samo ju je 5 stotinki dijelilo od 11. mjesta koliko je bila brža Šveđanka Anna Swen Larsson, a 12. mjesto su podijelile Norvežanka Thea Louise Stjernesund i Šveđanka Sara Hector koje su bile tek stotinku brže od Leone. U konačnom raspletu, Dürr je napravila veliki posao jer s šestog mjesta probila na treće.

Zanimljivo, razlike između najbolje tri skijašice na kraju utrke bile vrlo slične kao dan ranije, u subotu je Slovakinja imala 31 stotinku bolje vrijeme od Amerikanke i 84 stotinku bolje od Njemice, a u nedjelju je bila 47 stotinki brža od Shiffrin i 78 od Dürr. Ukupna pobjednica Svjetskog kupa prošle sezone tako je dvije godine za redom osvojila oba slaloma u Leviju i sad je s 5 pobjeda najuspješnija u ovom finskom skijalištu.

Kopirati
Drag cursor here to close