Dobar nastup Elvedine Muzaferije

Gut - Behrami slavila, Muzaferija 11 stotinki do boda

Zaostatak za pobjednicom je bio tri sekunde i 75 stotinki, međutim do prvih bodova u Svjetskom kupu je ostala udaljena 11 stotinki, s obzirom da je Italijanka Delago na tridesetom mjestu imala vrijeme 1:23.46.
Sport / Ostali sportovi | 11. 12. 2021. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U poznatom skijalištu St. Moritzu, skijašice se po povratku u Europu vozile superveleslalom. Najbrža je bila Lara Gut - Behrami koja je slavila u vremenu 1:19.82. Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je odmah startala iza Švicarke ostvarila je vrijeme 1:21.00, što je sekundu 18 stotinki slabije od vremena pobjednice. 

Poredak na vrhu je promijenila Sofia Goggia koja je startala nešto kasnije i njen zaostatak nije bio veliki, tek 17 stotinki. Norvežanka Ragnhild Monwinckel je bila četvrta s 27 stotinki lošijim vremnom od treće Shiffrin, dok je peta Ariane Raedler s 1:21.52. Švicarka Gut - Behrami je današnjom pobjedom potvrdila da je njena disciplina upravo Super G u kojem je ostvarila 17 pobjeda u karijeri, prvu nakon Garmisha ove godine.

Ono što svakako vrijedi danas izdvojiti jeste vrlo dobar nastup mlade skijašice iz BiH, Elvedine Muzaferije. Elvedina je imala jako visok startni broj 52. što je u brzim disciplinama svakako jeste veliki problem. Međutim, Muzaferija se spustila čak do 32. mjesta te je na kraju tu i ostala s 1:23.57. Zaostatak za pobjednicom je bio tri sekunde i 75 stotinki, međutim do prvih bodova u Svjetskom kupu je ostala udaljena 11 stotinki, s obzirom da je Italijanka Delago na tridesetom mjestu imala vrijeme 1:23.46.

U poretku skijašica za superveleslalom prvo mjesto dijele Goggia i Lara Gut Behrami sa 180 bodova, dok je Shiffrin treća sa 100 bodova. U ukupnom poretku skijašica Shiffrin je prva sa 465 bodova, a Goggia druga sa 395 bodova, dok je na trećem mjestu Slovakinja Petra Vlhova sa 340 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close