Cro Star

Očuvajmo žensko zdravlje uz taekwondo

Ovaj projekt je unaprijedio fizičko i mentalno zdravlje sudionica ali je bio važan i za socijalizaciju, jer su se sklopila lijepa poznanstva...
Sport / Ostali sportovi | 19. 11. 2023. u 18:11

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Taekwondo klub Cro Star pored taekwondo treninga redovno organizira i druge aktivnosti kojima želi potaknuti ljude na tjelovježbu i zdrav način života. DM trgovine su prepoznale kvalitetu rada ovog mostarskog kluba te su podržale projekt pod nazivom „Očuvajmo žensko zdravlje uz taekwondo“.

„Ovaj projekt smo organizirali u sklopu DM inicijative koja se ove godine fokusirala na fizičko i mentalno zdravlje žena. Naš projekt se nalazi među 14 projekata koji će se održati po cijeloj Bosni i Hercegovini i vjerujem da će žene imati mnogo aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama kojima će se moći pridružiti,“ rekla je trenerica Klaudia Marić.

Projekt „Očuvajmo žensko zdravlje uz taekwondo“ trajao je 2 mjeseca od 15.9. do 15.11.2023. godine. Ovaj projekt je okupio djevojčice, djevojke i žene koje su na taekwondo treninzima unaprijedile svijest o važnosti tjelovježbe i svoje znanje o izvođenju vježbi. Sudionice projekta su imale priliku naučiti osnovne taekwondo tehnike (udarce šakom/nogama, blokove, samoobranu) i na taj način su poboljšale svoju kondiciju, spoznale kako se treningom mogu riješiti stresa i negativne energije a ujedno su naučile samoobranu i povećale svoje samopouzdanje.

Foto: PR / Očuvajmo žensko zdravlje uz taekwondo

Treninzi su se jednim dijelom održavali odvojeno za određene uzraste kako bi edukacija bila kvalitetnija a preostali termini treninga su okupili sve uzraste polaznica. Posebno veselo je bilo na zajedničkim treninzima kad su se organizirale vježbe u parovima i grupama a najviše smijeha je bilo na natjecanju koje je mostarski Taekwondo klub Cro Star organizirao na kraju projekta.

„Redovito vježbanje taekwondo-a pomaže u razvoju snage mišića, izdržljivosti, fleksibilnosti i koordinacije pokreta. To je i odličan cardio trening, kojim se aktivira srce, povećava se protok krvi i jača se kardiovaskularni sustav. Stoga u našem klubu nudimo i rekreaciju za odrasle što je pogotovo dobro za roditelje koji mogu trenirati u isto vrijeme kad i njihovo dijete,“ dodala je trenerica Klaudia Marić.

Foto: PR / Očuvajmo žensko zdravlje uz taekwondo

Ovaj projekt je unaprijedio fizičko i mentalno zdravlje sudionica ali je bio važan i za socijalizaciju, jer su se sklopila lijepa poznanstva te su neke žene potaknute ovim projektom nastavile vježbati. Za pravilan rast i razvoj djece sport je neophodan, a sport je dobar i za smanjenje stresa, poboljšanje raspoloženja, smanjenje simptoma depresije i anksioznosti.

„Kad se sagledaju protekla dva mjeseca možemo slobodno reći da je projekt bio više nego uspješan. Sve polaznice su dobile informacije o osnovnim vježbama za cijelo tijelo, dobile su savjete kako mogu odraditi trening bez kupovine rekvizita, kako od jedne obične šetnje napraviti koristan trening, kako se istegnuti kad na poslu puno sjede i još mnogo toga. Na kraju projekta su sve polaznice dobile DM poklon paketić.

Radujem se i u budućnosti organizirati slične projekte. Ovim putem se želim zahvaliti DMu što je prepoznao kvalitet našeg projekta i važnost tjelovježbe u svakodnevnom životu s posebnim osvrtom na žene,“ rekla je trenerica Klaudia Marić.

Mostarski Taekwondo klub Cro Star redovno organizira aktivnosti kojim želi potaknuti svoje članove i njihove obitelji na vježbanje i zdrav način života. Tako su na primjer pozvali nutricionisticu Nevenu Pandžu da održi predavanje o zdravoj prehrani djece i sportaša, organiziraju aktivnosti u prirodi, odlaze na planinarenje, provode vrijeme na rijeci i moru itd.

Video: SPORT CENTAR EP.43 // Tajne ratničke vještine taekwondoa
Kopirati
Drag cursor here to close