Na stazi u Miamiju

Očekivano, Verstappenu sprint utrka i pole position

Nizozemac je bio najbrži u kvalifikacijama, te je stigao do sedmog pole positiona u nizu, te ukupno 38. u karijeri trostrukog svjetskog prvaka.
Sport / Ostali sportovi | 05. 05. 2024. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je nešto ranije slavio u sprint utrci, vozač Red Bulla Max Verstappen startat će s pole positiona u nedjeljnoj utrci Formule 1 za Veliku nagradu Miamija.

Nizozemac je bio najbrži u kvalifikacijama, te je stigao do sedmog pole positiona u nizu, te ukupno 38. u karijeri trostrukog svjetskog prvaka. Drugo i treće mjesto zauzeo je dvojac iz Ferrarija, Charles Leclerc i Carlos Sainz. Drugi je bio Leclerc sa zaostatkom od 0.141 sekunde, a treći Sainz sa zaostatkom od 0.214 sekundi za Verstappenom. S četvrte pozicije startat će drugi vozač Red Bulla Sergio Perez.

Iza dva vozača McLarena završio je Russell kao brži vozač Mercedesa, a Hamilton je bio osmi nakon kasnoga kruga na medium gumama.

Hülkenberg je ponovno plasirao svoj Haas u Q3 i završio na devetom mjestu dok je Tsunoda bio brži od Ricciarda na desetom mjestu za RB.Verstappen i nakon nedjeljne utrke ima priliku ostati jedini pobjednik u Miamiju jer je dosad osvojio obje klasične utrke prošle i pretprošle godine i posljednju sprint utrku.

Kopirati
Drag cursor here to close