Rusi u posljednjoj seriji ispustili veliku prednost

Novo zlato za norveške biatlonce

Srebro su osvojili Francuzi koje je predvodio sjajni Quentin Fillon Maillet koji je osvojio već petu medalju na ovim Igrama postavši prvi biatlonac u povijesti kojem je to uspjelo.
Sport / Ostali sportovi | 15. 02. 2022. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Norvežani su i dalje uvjerljivo najuspješnija nacija u biatlonu na ovi igrama u Pekingu. Ukupno je osvojeno deset medalja, pet su osvojilu muškarci, pet žene. Kod muškaraca tu se braća Boe, kod žena naravno Marte Olsbu Roiseland.

Međutim, jedan čovjek, Francuz danas je ušao u povijest. Francuz Quentin Fillon je u ovoj štafetnoj utrci na 4x7.5 km postao prvi biatlonac koji je osvojio pet medalja na jednim ZOI-a.

Današnja utrka je bila posebno zanimljiva, neizvjesna do samog kraja. Said Karimulla Khalili, Alexander Loginov i Maxim Tsvetkov su odradili sjajan posao za Rusiju, međutim totalno je podbacio Latypov (dva promašaja) pa se prednost od jedne minute naravno istopila. Takvu priliku Norvežani jednostavno nisu mogli ispustiti.

Opet su braća Boe odradila veliki dio posla međutim, danas je sjajan bio i Vetle Sjastad Christiansen koji je bez promašaja odradio svoj nastup. Za Norvežanina Johannesa Boea to je već treće olimpijsko zlato u Pekingu i ukupno četvrta medalja. Slavio je i u mješovitoj štafeti i sprintu, a ima i broncu na 20 km.

Njegov brat Tarjei također ima četiri medalje, dva štafetna zlata, srebro u dohvatnoj utrci, te broncu u sprintu. Zlatnu norvešku štafetu osim braće Boe činili su i Sturla Holm Laegreid, te Vetle Sjastad Christiansen. Za obojicu su to prve olimpijske medalje.

"Kombinacija s Vetleom pokazala se najboljom, tako smo zahvalni na ovoj medalji", rekao je ushićeni Johannes Thingnes Boe.

Srebro su osvojili Francuzi koje je predvodio sjajni Quentin Fillon Maillet koji je osvojio već petu medalju na ovim Igrama postavši prvi biatlonac u povijesti kojem je to uspjelo. U Pekingu je osvojio dva pojedinačna zlata (20km, dohvatna), te tri srebra (sprint, mješovita štafeta, 4x7.5km).

Fillon Maillet je i prvi muškarac koji je na jednim ZOI osvojio pet medalja nakon što je američki brzi klizač Eric Heiden u Lake Placidu 1980. osvojio pet zlata i pritom ostvario jedan svjetski i četiri olimpijska rekorda. Francuska štafeta je na kraju zaostala skoro 28 sekundi (27.4), dok su poprilično razočarani Rusi bili treći s 45 sekundi slabijim vremenom.

Kopirati
Drag cursor here to close