Poput Martina Fourcadea

Fillon Maillet dohvatio i drugo zlato

Maillet je do četvrte medalje u Pekingu stigao zahvaljujući prije svega činjenici da je bio fenomenalan, perfektno precizan u gađanju gdje je pogodio svih dvadeset meta.
Sport / Ostali sportovi | 13. 02. 2022. u 16:28 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što je napravila Marte Olsbu Roeiseland u ženskoj, ponovo je u muškoj konkurenciji Quentin Fillon Maillet. Maillet je danas slavio dohvatnoj utrci na 12.5 kilometara i mogao bi u nastavku svoje karijere stići pa čak i prestići legendarnog sunarodnjaka Martina Fourcadea koji ima pet zlatnih medalja, te još dva srebra sa Olimpijskih igara.

Maillet je do četvrte medalje u Pekingu stigao zahvaljujući prije svega činjenici da je bio fenomenalan, perfektno precizan u gađanju gdje je pogodio svih dvadeset meta. Ovaj podatak ima svoju težinu kada se zna sa kakvim uvjetima su se suočavali biatlonci. U dohvatnoj utrci je vodstvo od pobjednika sprinta Johannesa Thingnesa Boea preuzeo nakon odlučujućeg, trećeg gađanja, a prvog od dva u stojećem stavu, gdje je Norvežanin imao i malo nesreće.

Naime, u trenutku kad je kao prvi došao na gađanje, vjetar je pojačao i utjecao na to da je Boe čak triput promašio. No, kad je na strelište stao Francuz, vjetar je utišao i omogućio mu gađanje u povoljnijim uvjetima. Nesretni Johannes Thingnes Boe je na drugom gađanju stojeći imao još dva promašaja te time ispao iz borbe za odličja. Na kraju je s ukupno sedam promašaja završio na odličnom petom mjestu.

Za slavlje u obitelji Boe pobrinuo se stariji brat Tarjei koji je nakon bronce u sprintu osvojio srebrno odličje zaostavši za pobjednikom 28.6 sekundi, nešto više od vremena potrebnog za jedan kazneni krug, koliko je morao trčati zbog promašaja na prvom gađanju. Norvežaninu je to treće zlato na ovim Igrama, a ukupno peto u karijeri, od čega je tri osvojio u štafetnim utrkama.

Skok od osam mjesta u odnosu na svoj plasman u sprintu napravio je Rus Eduard Latipov, koji je s 11. mjesta došao do brončanog odličja sa zaostatkom od 35.3 sekunde za Fillon Mailletom. Latipov je svoje prvo odličje, također broncu, osvojio u mješovitoj štafeti.

Kopirati
Drag cursor here to close