Nastavlja nizati uspjehe

Novo polufinale za fantastičnu Lanu

Lana Pudar ostvarila je najbolje vrijeme u trećoj kvalifikacijskoj grupi (2.12.66) i tako se plasirala u polufinale discipline 200 metara delfin.
Sport / Ostali sportovi | 08. 07. 2022. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lana Pudar i Iman Avdić ostvarile je plasman u polufinale Europskog prvenstva za juniorke na 200 metara delfin. Pudar je imala najbolje vrijeme u svojoj kvalifikacijskoj grupi.

Lana Pudar ostvarila je najbolje vrijeme u trećoj kvalifikacijskoj grupi (2.12.66) i tako se plasirala u polufinale discipline 200 metara delfin. Još jedna plivačica iz Bosne i Hercegovine Ima Avdić plivala je u istoj grupi sa Pudar i zauzela šesto mjesto (2.19.25) od sedam plivačica, ali i to je bilo dovoljno za plasman dalje.

Mostarka je upisala najbolje vrijeme od svih juniorki na 200 metara delfin koje su plivale za plasman u polufinale.

Polufinale je na programu danas od 16:22 prema bosanskohercegovačkom vremenu. A Pudar je juniorska viceprvakinja u disciplini 200 metara delfin i sigurno da sada napada zlato.

Šesnaestogodišnjakinja se okitila novom medaljom jučer na Europskom prvenstvu za juniorke u Bukureštu. Pudar je osvojila srebro u disciplini 100 metara delfin. Najboljoj bh. plivači obrana titule izbjegla je za svega tri stotinke, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close