UFC 298

Novi, neporaženi vladar perolake kategorije i "rat" u srednjoj

Vrhunska priredba ponovno je oduševila sve ljubitelja UFC-a.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2024. u 12:13 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilia Topuria novi je prvak perolake kategorije nakon brutalnog nokauta protiv, sada već bivšeg vladara te kategorije, Alexandera Volkanovskog.

Malo je falilo da Topuria ostvari svoja predviđanja, jer podsjetimo, na press konferenciji uoči meča kazao je kako će sve završiti u prvoj rundi, ali ipak, nokaut je uslijedio u drugoj.

Upleo se i McGregor

Prva runda i odmjeravanje snaga vjerojatno su išli na ruku bivšem prvaku, dok je u drugoj rundi, baš kada se činili da Volkanovski kontrolira situaciju uslijedio šok i nevjerojatna desnica Gruzijca sa španjolskom adresom.

Nakon pobjede, Topuria je na iznenađenje mnogih prozvao ni više ni manje nego Connora McGregora da se bore u Španjolskoj, pa ćemo vidjeti hoće li doći do tog obrata.

Volkanovski je s druge strane iskazao nadanje za revanšom u Španjolskoj, ali je na presici nakon meča Topuria kazao kako nije zainteresiran za revanš jer želi "počistiti cijelu kategoriju".

Rat u srednjoj

Vhrunska borba održala se i u srednjoj kategoriji između Roberta Whittakera i Paula Coste gdje je većina ljubitelja ovog sporta požalila što meč nije dogovoren na pet rundi.

Whittaker je, kako je i sam najavljivao, želio pokazati svima kako još uvijek nije starac s mekanom bradom, dok je s druge strane Costa ponovno htio naglasiti svoje udaračke sposobnosti.

Prva runda, sve do zadnje sekunde, išla je na stranu Roberta Whittakera koji je "dobro načeo" prednju Costinu nogu i koji je vrhunskim kontrama odgovarao na Costine napade sve do šokantnog trenutka kada je Costa high kickom iz okreta petom pogodio Whittakera u bradu i kojeg je zasigurno spasilo zvono od vjerojatnog prekida meča.

Drugu i treću rundu "rat" se nastavio, ali je iz silnih razmjena Whittaker izlazio kao pobjednik. Pokušavao je Costa isprovocirati Whittakera na razmjenu, ali iskusni Australac nije se dao omesti u svom naumu.

Costa je nakon meča, nezadovoljan sudačkom odlukom kazao kako je vjerovao da je pobjeđivao cijelo vrijeme i da neće dopustiti da idući meč ode do kraja.

Još nije poznato protiv koga će se Whittaker boriti nakon ovog spektakularnog meča.

Novi Garryjevi hejteri i vrhunska predstava Meraba

Jedini razočaravajući meč ovog UFC eventa bio je između Iana Garryja koji je pobijedio Geoffa Neala podijeljenom odlukom sudaca i na taj način priskrbio novi broj hejtera kojih ionako ima previše.

Odličan meč, vrijedan main eventa dogodio se u bantam kategoriji između Henryja Cejuda i Meraba Dvalishvilija.

Imao je "Triple C" veliku priliku gdje je u prvoj rundi desnim krošeom poljuljao Gruzijca, ali ovaj je ponovno pokazao zašto ga zovu "mašinom" te se "probudio" u drugoj i trećoj rundi gdje je sa Cejudom radio doslovno što god je poželio.

Tako je pred kraj druge runde, dok je Cejuda držao u giljotini vodio ugodan razgovor sa svojim sponzorom Markom Zuckerbergom koji je s osmijehom na licu odgovarao na Merabove riječi.

Prva borba u glavnom dijelu večeri UFC-a 298 bio je između Anthonyja Hernandeza i Romana Kopylova, gdje je Hernandez, u drugoj rundi slavio gušenjem i upisao 12. pobjedu u karijeri te šestu unutar UFC-a.

Kopirati
Drag cursor here to close