Nole

Novaku Đokoviću ponudili da promjeni državljanstvo; Teško je reći šta je ispravno…

Sport / Ostali sportovi | 28. 05. 2022. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Gol.hr / Novak Đoković 

Najbolji tenisač svih vremena Novak Đoković osigurao je sudjelovanje u osmini finala Rolan Garosa. Nakon uvjerljive pobjede Nole je odgovarao na brojna pitanja, a neka od njih odnosila su se na promjenu državljanstva i nastupanja igrača za drugu reprezentaciju.

''Nemam jasan stav o tome, volim da vidim igrača da ostane i da igra za svoju reprezentaciju, ali istovremeno ne mogu da sudim nekom tko želi da se preseli u drugu državu iz različitih razloga, elemenata koji utječu na to. Nisu samo financijski problemi, obitelj, životni stil, tko zna koliko različitih razlika. Ako igrač to odluči da uradi mora da ima tu priliku. Je li previše strogo ili ne? Teško je reći šta je ispravno, a šta pogrešno'', rekao je Novak i dodao:

''Bio sam i sam u toj situaciji sa 14 godina, bilo je razgovora sa Velikom Britanijom, ali sam sa roditeljima odlučio da ostanem u Srbiji i sretan sam što smo kolektivno donijeli tu odluku. Ima mnogo igrača i sportaša širom sveta koji traže bolje uvjete i prilike, svako individualno donosi prave odluke koje su bitne za obitelj i to razumijem'', zaključio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close