Ruud nije imao šanse

Novakovih 1000 i još jedno finale

"Gledao sam Rogera i Rafu kako su stigli do ove brojke i jedva sam čekao i ja to da napravim. Veoma sam sretan, davno je bilo kada sam ostvario prvi trijumf na Touru.
Sport / Ostali sportovi | 14. 05. 2022. u 23:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je ulaskom u finale Rima proslavio svoju 1000 pobjedu u karijeri, pa će sutra u finalu igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa za svoj rekordni 38. naslov na turnirima iz Masters serije. Od subote je Novak zvanično u društvu Jimmyja Connorsa, Rogera Federera, Ivana Lendla i Rafaela Nadala, tenisača koji su uspjeli
ostvariti 1000 pobjeda u Open eri.

"Gledao sam Rogera i Rafu kako su stigli do ove brojke i jedva sam čekao i ja to da napravim. Veoma sam sretan, davno je bilo kada sam ostvario prvi trijumf na Touru. Hvala mom timu, svim ljudima koji su vjerovali u mene. Nadam se da će biti još mnogo pobjeda dalje u karijeri. Hvala publici koja je večeras bila tu i zajedno s mnom proslavila ovu pobjedu" rekao je Novak koji je bio vrlo siguran protiv Caspera Ruuda čiji se otac znao susresti sa Goranom Ivaniševićem koji je Đokovićev trener. Đoković je sredio Norvežanina 6-4, 6-3.

"Odlično sam počeo meč, osvojio prva četiri gema i posle je sve bilo lakše. U jednom dijelu prvog seta od 5-1 kao da nisam bio prisutan. Međutim, brzo sam se vratio i nakon toga je sve bilo kako treba. Rekao bih da su prva četiri i posljednja četiri gema bili savršeni", rekao je Novak.

Novak Đoković je protiv Arnaud Clémenta u Bukureštu 2004. ostvario svoju prvu pobjedu na Touru. Prvi naslov na turnirima iz Masters serije je ugrabio 2007. godine u Miamiju savladavši Guillerma Cañasa. U Rimu je slavio pet puta, ovo je četvrto uzastopno finale.

Nešto ranije u drugom polufinalu je Tsitsipas dobio Sašu Zvereva nakon velike borbe 4-6, 6-3, 6-3.

"Nije mi dao puno, tjerao me da naporno radim za svaki bod. Izuzetno sam ponosan na način na koji su se stvari okrenule" dodao je Tsistipas.

Kopirati
Drag cursor here to close