Finci najveće iznenađenje

Završnica Davis Cupa bez Španjolske, SAD, Hrvatske...

Uz Amerikance veliko razočarenje je i Španjolska koja je na domaćem terenu u Valenciji izgubila dva meča.
Sport / Ostali sportovi | 18. 09. 2023. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznato je osam reprezentacija koje će igrati na završnom turniru Svjetske skupine Davis Cupa u Malagi od 21. do 26. studenog. To su Kanada, Italija, Velika Britanija, Australija, Češka, Srbija, Nizozemske i kao najveće iznenađenje Finska. Finska je na turniru u Splitu završila ispred oslabljene Hrvatske, ali i jake i kvalitetne selekcije SAD.

Finci su u presudnom meču savladali Amerikance Otto Virtanen i Emil Ruusuvuori su osvojili po jedan bod u singlu. Ruusuvuori je u dva seta sredio Tommyja Paula. Uz Amerikance veliko razočarenje je i Španjolska koja je na domaćem terenu u Valenciji izgubila dva meča. Tamo su Česi bez poraza završili na prvom mjestu, dobili su Srbiju u borbi za prvo mjesto.

Novak Đoković je odigrao samo meč parova u ovom duelu. U Manchesteru je Velika Britanija završila na omjeru 3-0, usput su domaćini pomogli Australiji, s obzirom na to da su u posljednjem meču savladali Francusku 2-1, nakon velike borbe. Evans i Skupski su u parovima osvojili drugi bod, meč je trajao skoro tri sata. Australija je na početku turnira bila bolja od Francuske.

Kopirati
Drag cursor here to close