Prvi tenisač koji je to napravio

Novak za povijest, osvojio 23. Grand Slam naslov

Novak je bio siguran, čvrst, Norvežanin nije imao prave prilike. U drugom i trećem setu Ruud nije imao niti jednu break loptu. Posljednja mala se ukazala na 0:30 u osmom gemu. Novak je to izvukao, u preostala četiri gema Ruud je uhvatio pet poena.
Sport / Ostali sportovi | 11. 06. 2023. u 18:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je osvojio je Roland Garros. Treći put u svojoj karijeri. I ono što je najvažnije sada je zvanično prvi tenisač s najviše osvojenih Grand Slam naslova, nakon Pariza ima 23. Nakon kojeg su postavljene neke nove granice u svjetskom tenisu. Danas se Novak vratio na prvo mjesto ATP rang liste, preskočio je Rafaela Nadala kao najstarijeg pobjednika Roland Garrosa s 36 godina i 20 dana, ujedno je prvi koji je osvojio sva četiri Grand Slam naslova najmanje tri puta.

Ruud se borio, Ruud je ponudio daleko više nego što je to bio slučaj prošle godine protiv Nadala, ali je opet kad je bilo najvažnije, Novak bio najbolji. U prvom setu je Ruud imao 4-1, imao je još jednu malu priliku na 4-3, ali je u tie breaku stao. Đoković je odigrao nekoliko perfektnih poena, posebno prva, dva tri. Iz poena u poen je Novak bio bliže prvom setu koji je možda na kraju bio i najvažniji u ovom finalu. Na početku drugog je Ruud ponovo izgubio svoj servis i ostatak meča je bio nemoguća misija.

Novak je bio siguran, čvrst, Norvežanin nije imao prave prilike. U drugom i trećem setu Ruud nije imao niti jednu break loptu. Posljednja mala se ukazala na 0:30 u osmom gemu. Novak je to izvukao, u preostala četiri gema Ruud je uhvatio pet poena. Sve je bilo gotovo nakon tri sata i 16 minuta. Bilo je 7-6(1), 6-3, 7-5.

Kopirati
Drag cursor here to close