Khachanov je prijetio

Đoković očekivano u polufinalu

Napravio sam puno neforsiranih pogrešaka i ušao sam u meč dosta sporo, dosta tromo. Ali odigrao sam savršen tie-break, stvarno, i od tog sam trenutka igrao nekoliko razina više nego na početku", naglasio je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 06. 06. 2023. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je u polufinalu Roland Garrosa. Iako nije briljirao u prva dva seta, Novak je podigao razinu svoje igre pa je posao završio u četiri seta 4-6, 7-6(0), 6-2, 6-4. Iako je Karen Khachanov prijetio opasno, nekako do posljednjeg trenutka.

"Mislim da je bio bolji igrač u prva dva seta. Mučio sam se pronaći svoj ritam. Napravio sam puno neforsiranih pogrešaka i ušao sam u meč dosta sporo, dosta tromo. Ali odigrao sam savršen tie-break, stvarno, i od tog sam trenutka igrao nekoliko razina više nego na početku. Bilo je malo straha pred kraj četvrtog seta, ali uspio sam osvojiti osam poena zaredom i zaključiti posao. To je velika borba. To je nešto što očekujete u četvrtfinalu Grand Slama. Nitko vam neće dati pobjedu u ruke. Morate se izboriti, tako da mi je drago što sam prošao još jedan izazov", rekao je nakon meča Novak Đoković.

Khachanov je iskoristio petu break loptu u prvom setu, onda je u devetom propustio
dvije set lopte, ali je iskoristio treću kod 5-4. Novak je odigrao perfektan tie break, bez izgubljenog poena, a onda je u prvom, dugom gemu trećeg seta uzeo servis Khachanov. Rus se nije predavao, lovio je taj break zaostatka u četvrtom setu, ulovio ga je zahvaljujući slabijem servisu Đokovića. Međutim, u posljednja dva gema je ostao bez poena. U polufinalu Novak čeka pobjednika meča Alcaraz - Tsitsipas.

Kopirati
Drag cursor here to close