Elma Škaljić se priprema za Miss i Mr. Universe

Nagrade za bh ogranak Svjetske fitness federacije

Priznanje – dvije statue i medalje – u ime svjetskog WFF-a, čelnicima bh. ogranka WFF-a, Elvedinu i Elmi Škaljić, uručio je predstavnik WFF-a susjedne Srbije, Branislav Stanojević, tijekom nedavnog Balkanskog takmičenja, održanog u toj zemlji.
Sport / Ostali sportovi | 23. 10. 2022. u 19:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački ogranak Svjetske fitness federacije (World Fitness Federation – WFF), čije je sjedište u Bodybuilding klubu (BBK) "Mo klub" u Mostaru, ovih dana dobio je veliko priznanje od svoje matične, međunarodne WFF federacije.

Priznanje – dvije statue i medalje – u ime svjetskog WFF-a, čelnicima bh. ogranka WFF-a, Elvedinu i Elmi Škaljić, uručio je predstavnik WFF-a susjedne Srbije, Branislav Stanojević, tijekom nedavnog Balkanskog takmičenja, održanog u toj zemlji.

To je još jedno priznanje za mostarske takmičare, koji već godinama ulažu ogromne napore na razvoju i popularizaciji sporta, te utjecaju na mlade, kako bi se – baveći se sportom – sklonili s ulice. U BBK "Mo klub" nema vremena za predah. Već sada idu pripreme za narednu takmičarsku sezonu, odnosno takmičenja koja očekuju članove ovog kluba. Prvo sljedeće je Europsko prvenstvo u okviru WFF federacije, koje će se 24. lipnja 2023. godine održati u Srbiji.

Na tom takmičenju, mostarska prvakinja, Elma Škaljić, jedina bh. predstavnica u profi-konkurenciji, branit će boje grada Mostara i Bosne i Hercegovine. Kako kažu u " Mo klubu" na ovom Europskom prvenstvu će zajedno sa Elmom Škaljić, u profesionalnoj konkurenciji nastupiti i Branko Teodorović, poznati svjetski fitness-model, koji inače živi u New Yorku.

Nakon toga, slijedi nastup u Njemačkoj, na Svjetskom kupu, također u okviru WFF federacije. I na tom takmičenju će Elma Škaljić nastupiti u profesionalnoj konkurenciji, kao jedina pro-predstavnica BiH u WFF-u.

Istovremeno u "Mo klubu" se spremaju za nešto posebno, a to je nastup u Engleskoj, na čuvenom i svjetski poznatom takmičenju Miss i Mr. Universe, kao prvi takmičari iz BiH nakon rata. Takmičenje se, inače, održava u okviru poznate svjetske NABBA federacije. NABBA je prva i originalna body building asocijacija osnovana još 1948. godine.

John Grimek je bio prvi pobjednik Mr. Universe, kasnije je došao Steve Reeves čovjek koji je snimio više od 30 filmova o Herkulesu. Kao pobjednici ovog takmičenja proslavili su se između ostalih Reg Park, Bill Pearl i Arnold Schwarzenegger (četverostruki pobjednik).

Kopirati
Drag cursor here to close