Ostaje aktivna kroz WFF

Elma Škaljić napustila mjesto predsjednika IBFF za BiH

"Karijeru nastavljam u svjetskoj fitness federaciji WFF gdje sam dobitnica i PRO Karte u federaciji koja je veoma rasprostranjena po svijetu i koja ima bogatu povijest", zaključila je Elma.
Sport / Ostali sportovi | 15. 10. 2022. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarka Elma Škaljić je prije dvije godine, uspjela osvojiti svjetsko zlato u profesionalnom bodybuildingu i fitnessu, kao prva iz BiH u povijesti. Pored svojih nastupa, godinama Elma je kao reprezentativka BiH i članica Bodybuilding kluba "Mo klub" Mostar, aktivno sudjelovala u organizaciji međunarodnih takmičenja u ovom sportu na prostoru BiH, te je obavljala ulogu predsjednice ogranka međunarodne bodybuilding i fitness federacije IBFF za BiH.

Ipak, nakon određenog vremena, Elma je odlučila napustiti mjesto predsjednice. O razlozima svoje odluke oglasila saopćenjem u kojim stoji sljedeće:

"Želim da obavijestim širu javnost da sam napustila mjesto predsjednika IBFF (International bodybuilding and fitness federation) za Bosnu i Hercegovinu. Najveći razlog zbog kojeg sam se odlučila na ovaj korak je taj što predsjednik IBFF nije poštovao pravila koja je trebao, samim tim ni mene kao predsjednika ove federacije za BiH, ni BiH kao državu. Poznato je da su sportisti najveći ambasadori svojih zemalja i to treba da budu osobe s čistim dosjeom koje biraju njihovi predsjednici u ime svojih zemalja. Karijeru nastavljam u svjetskoj fitness federaciji WFF gdje sam dobitnica i PRO Karte u federaciji koja je veoma rasprostranjena po svijetu i koja ima bogatu povijest", zaključila je Elma.

Video: SPORT CENTAR EP.14 // ELVEDIN I ELMA ŠKALJIĆ
Kopirati
Drag cursor here to close