Sa minus šest na plus sedam

Norvežanke svjetske prvakinje

I tko zna kako bi se stvari razvijale u drugom poluvremenu, da recimo u finišu prvog dijela Norveška nije uspjela smanjiti svoj zaostatak na četiri gola.
Sport / Ostali sportovi | 19. 12. 2021. u 20:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon šest godina čekanja, Norvežanke su ponovo na svjetskom tronu.Godinu dana nakon što su osvojile naslov europskih prvakinja, stigla je i četvrta titula svjetskih i to protiv iste reprezentacije koju su prošle godine pobijedile u finalu, Francuske. Francuske koja je prvo napravila preokret u polufinalu protiv Danske i koja je danas većim dijelom prvog poluvremena izgledala kao sigurna oklada za naslov.

Do dvadesete minute se igralo gol za gol, a onda su Francuskinje napravile veliku seriju 5:0. I tko zna kako bi se stvari razvijale u drugom poluvremenu, da recimo u finišu prvog dijela Norveška nije uspjela smanjiti svoj zaostatak na četiri gola. Na krilima upravo ta dva gola iz finiša prvog poluvremena, Norvežanke su nastavile u drugom i vrlo brzo je utakmica bila ponovo u egalu.

Utakmica se definitivno počela lomiti na drugu stranu od četrdesete minute. Francuski napada je stao, Norveška je povela 24:20. Razbranila se Solberg, a Norveška je s minus šest otišla na +6 u nevjerojatnom preokretom, serijom 14:4. Čitavih 11 minuta, Francuska je ostala bez gola punih 11 minuta, što se rijetko kada dogodilo ovoj selekciji.

Mork i Brattset su postigle po pet golova, Reistad je sa sedam bila najefikasnija u trijumfu Norveške 29:22.Solberg je sakupila 14 obrana, dok su Glauser i Derleux na drugoj strani imali ukupno devet. Kod Francuske vrijedi još izdvojiti Pineau s četiri gola.

U susretu za treće mjesto Danska je savladala Španjolsku 35:28, uz sedam golova Burgaard i šest Hansen, odnosno Jorgensen. Susret za treće mjesto vodili su bosanskohercegovački suci Amar i Dino Konjičanin.

Kopirati
Drag cursor here to close