Prva pobjeda u karijeri

Norris slavio na VN Miamija

Za ovaj trijumf, prvi u karijeri Lando je trebao i malo sreće. Kevin Magnussen i Logan Sargeant su imali duel na stazi nakon kojeg je deblji kraj izvukao Sargeant, pa se na stazi pojavio Safety Car.
Sport / Ostali sportovi | 06. 05. 2024. u 00:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri godine su prošle. Od posljednje pobjede jednog vozača McLarena. Daniela Ricciarda u Monzi. Tri godine kasnije, veliko slavlje u taboru McLarena.

Prvi ciljem na VN Miamija prolazi njihov vozač Lando Norris. Koji je napokon vratio rekord s najviše podija bez pobjede Nicku Heidfeldu (13). Lando je iskoristio svoju priliku, u svom 110. nastupu u Formuli 1 i na kraju je u cilju imao sedam sekundi prednosti u odnosu na Max Verstappena.

Za ovaj trijumf, prvi u karijeri Lando je trebao i malo sreće. Kevin Magnussen i Logan Sargeant su imali duel na stazi nakon kojeg je deblji kraj izvukao Sargeant, pa se na stazi pojavio Safety Car.

Jedini iz vodeće skupine do tog trenutka nije bio u boksu na promjeni guma, a uz pomoć SC-a vratio se iz boksa ispred Maxa Verstappena u bolidu Red Bulla.

Jeste imao sreće u tom trenutku, međutim u ostatku utrke čvrsto je držao prvo mjesto. Verstappen je pokušao napasti odmah u prvom zavoju, no nije bilo uspješno. Još je Max napravio jednu manju pogrešku kasnije u krugu, što je Norrisu omogućilo odvajanje na prednost veću od jedne sekunde. U pojedinim trenucima se žalio na manje problem koje je imao s bolidom, pa je to jedan od razloga što možda nije forsirao.

Čak je napravio i pogrešku u ranoj fazi utrke, u 22. krugu je sjekao jedan zavoj u kojem je pokupio stupić. Prijavio je to ekipi, uz napomenu da se provjeri prednje krilo, a nesretni stupić ostao je ležati nasred staze i zbog toga je označen period virtualnog sigurnosnog automobila.

Treći je na kraju ciljem prošao Charles Leclerc. Četvrti je bio drugi vozač Ferrarija Carlos Sainz koji je imao zanimljiv duel s drugim vozačem McLarena, Oscarom Piastrijem. Australcu je stradalo prednje krilo pa je ostao bez boljeg rezultata iako je bio jako dobar na stazi do tog trenutka.

Sainz je radio vezom sugerirao da bi mu Piastri trebao prepustiti poziciju, no to se nije dogodilo, a suci su također pustili tu diskutabilnu situaciju bez reakcije.

Peti je bio Sergio Perez u Red Bullu, ispred Lewisa Hamiltona u Mercedesu i još jednom odličnog Yukija Tsunode u RB-u. Bodove su još osvojili George Russell (Mercedes), Fernando Alonso (Aston Martin) i Esteban Ocon (Alpine). Prvi je to bod za ekipu Alpine ove sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close