Marterera pozvao Kohlmann

Njemačka bez Zvereva u Mostaru

"Alexander igra sjajno u posljednje vrijeme, vidjelo smo to na US Openu i njegov nedolazak u Mostar je veliki gubitak za našu reprezentaciju", kaže Michael Kohlmann.
Sport / Ostali sportovi | 12. 09. 2023. u 02:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća zvijezda Davis Cup meča između BiH i Njemačke u Mostaru narednog vikenda je trebao biti Alexander Sasha Zverev, ali nažalost, samo trebao biti. Zverev preskače meč u Mostaru zbog ozljede. Radi se o ozljedi koju je zaradio u meču protiv Alcaraza na tek završenom US Openu.

"Alexander igra sjajno u posljednje vrijeme, vidjelo smo to na US Openu i njegov nedolazak u Mostar je veliki gubitak za našu reprezentaciju. Naravno da bismo voljeli da je tu s nama u ovom važnom meču, ali sam uvjeren da ćemo i bez njega biti dovoljno jaki da izdržimo protiv Bosne i Hercegovine," rekao je izbornik Davis Cup tima Njemačke Michael Kohlmann.

Kao zamjena za Zvereva dolazi Maximilian Marterer 138. igrač na svijetu kojem je ovo druga nominacija za Davis Cup reprezentaciju BiH. Bio je u sastavu 2018. godine kada je Njemačka igrala
četvrtfinala kontra Španjolske.

"Maximilian je trenutno u dobroj formi i bio je spreman odmah uskočiti. Nakon duže pauze zbog ozljede početkom godine, trenutno je na putu povratka među prvih 100, gdje mislim da i pripada. Upravo je prošlog tjedna stigao do polufinala Challenger turnira na zemljanoj podlozi, a također je iz kvalifikacija došao u treće kolo Wimbledona, kaže Kohlmann. Pored Marterera, za Njemačku će u Mostaru igrati Daniel Altmaier, Yannick Hanfmann, Tim Pütz i Kevin Krawietz. Za očekivati je Altmaiera i Hanfmanna u singlu dok su parovi rezervirani za kombinaciju Pütz - Krawietz.

Kopirati
Drag cursor here to close