U 43. godini

Njemačka u šoku: Preminula poznata boksačica

Nakon što je pobijedila Marilyn Hernandez, "Tigrica" kako je bio njen nadimak je osvojila naslov prvakinje u GBU verziji (Global Boxing Union). Tu titulu je uspješno obranila jedanaest puta uzastopno.
Sport / Ostali sportovi | 26. 03. 2024. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri posljednje borbe nisu pokvarile ukupni dojam. Iako je sve tri izgubila. Bukiwe Nonina, Mariana Juarez i Dina Thorslund. Upravo je ova borba protiv boksačice iz Danske bila posljednja u karijeri Alesie Graf. Čija je iznenadna smrt šokirala Njemačku.

Alesia Graf je rođena u Bjelorusiji, od 1999. godine je živjela u Njemačkoj. Nakon udaje, uzela je prezime svog muža, Graf, šest godina poslije je imala njemačku putovnicu. Nakon što je pobijedila Marilyn Hernandez, "Tigrica" kako je bio njen nadimak je osvojila naslov prvakinje u GBU verziji (Global Boxing Union). Tu titulu je uspješno obranila jedanaest puta uzastopno. 2008. godine je dodala i titulu Svjetske prvakinje po WIBF asocijaciji.

"Još uvijek ne mogu vjerovati. Sjajno smo provodile vrijeme zajedno, dvije žene među muškarcima u boksu. Trenirale smo skupa, smijale se skupa i radile puno toga izvan treninga. Trenirale smo zajedno skoro cijelo desetljeće. Alesia je nosila pojas svjetske prvakinje u ring tijekom mojih borbi, držale smo se zajedno i podržavale jedna drugu. Bile smo prijateljice", izjavila je bivša svjetska prvakinja Regina Halmich za njemački Bild. Alesia Graf je imala 43 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close