Zbog problema s koronom

Naknadni poziv Karačiću?

"Zanimljivo da su ova antigenska testiranja bila negativna, mislili smo da smo sigurni od toga, ali ipak su stigli pozitivni nalazi. Izolirati ćemo igrače i mi ćemo se naknadno testirati, tvrdi liječnik reprezentacije Hrvatske Tomislav Kukina.
Sport / Ostali sportovi | 05. 01. 2022. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije, Hrvoje Horvat se dva dana prije početka turnira u Osijeku našao u problemima. Zbog korone, dvojica najboljih igrača ove reprezentacije u ovom trenutku, Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić su završili u izolaciji. Iako su obojica cijepljeni, iako je Duvnjak već preležao koronu.

Ono što brine Horvata nije činjenica da obojica preskaču dvije provjere, već pitanje koliko će izolacija potrajati. Može trajati četiri do deset dana, a ako budu maksimalno vrijeme u izolaciji, obojica propuštaju meč s Francuzima. Međutim i kada izađu iz korone, važno je kakvo će im uopće biti zdravstveno stanje i hoće li uopće biti spremni za igru.

Dakle, da bi se izolacija prekinula dva PCR testa u 24 sata moraju biti negativna, a to je s obzirom na situaciju moguće za četiri ili deset dana. Uglavnom, Horvat nema puno izbora, od srednjaka na priprema ima Gadžu, a u pripremi čekaju poziv Karačić i Lučin, pa će izbornik, logika govori, morati za svaki slučaj posegnuti za njima.

''Nemamo sreće s tim. Mi provodimo mjere koje su predviđene u ovoj situaciji. Proveli smo antigenska testiranja, danas PCR test. Dva igrača su pozitivna i testiranja su opravdala svoju svrhu. Zanimljivo da su ova antigenska testiranja bila negativna, mislili smo da smo sigurni od toga, ali ipak su stigli pozitivni nalazi. Izolirati ćemo igrače i mi ćemo se naknadno testirati. Tu su srećom blaži simptomi i nadam se da će se oni brzo izvući iz toga, ali nikada ne možemo biti sigurni da će oni biti sposobni za igru'', rekao je liječnik reprezentacije Tomislav Kukina.

Kopirati
Drag cursor here to close