Opelka protiv Isnera

Najviše finale na Touru

Ono što daje posebnu draž ovom finalu jeste činjenica da je Opelka visok 211 centimetara, dok je njegov stariji kolega Isner visok 208 centimetara. To znači da ćemo u finalu Houstona gledati "najviše" finale ikada.
Sport / Ostali sportovi | 10. 04. 2022. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu Houstona, jednog od rijetkih turnira u Americi koji se igra na zemlji, snage će odmjeriti John Isner i Reily Opelka. Isner je nastup u finalu osigurao pobjedom nad petim nositeljem i braniteljem naslova Čileancom Christianom Garinom 4:6, 6:3, 6:4.

Za Isnera kojeg smo 2018. godine gledali u polufinalu Wimbledona, ovo je prvo finale nakon Atlante prošle godine koja je njegov posljednji osvojeni turnir od ukupno 16. Isneru je ovo najbolji rezultat ove sezone bilo polufinale u Dallasu gdje je izgubio baš od Opelke.

Što se tiče Opelke on je u dva seta sredio Nick Kyrgiosa koji je opet imao svoje crbe minute. U drugom setu je kod rezultata 5:5, Opelka pogodio return koji je bio unutra. Australac se nije slagao s tom odlukom, pa je poen kasnije kažnjen zbog psovanja. U najgorem mogućem trenutku je Kyrgios pokupio kazneni poen, na break loptu za
6:5 Opelke.

Za 24-godišnjeg Opelku ovo će biti već treći nastup u finalu nekog ATP turnira ove godine, nakon pobjede u Dallasu i poraza u završnici u Delray Beachu. Ukupno je dosad u karijeri visoki Amerikanac odigrao pet finala i ima tri naslova. Ono što daje posebnu draž ovom finalu jeste činjenica da je Opelka visok 211 centimetara, dok je njegov stariji kolega Isner visok 208 centimetara. To znači da ćemo u finalu Houstona gledati "najviše" finale ikada.

Kopirati
Drag cursor here to close