Jedan od onih koji se izdvaja na Touru

Opelka srušio "Goranov" rekord, pa uzeo turnir

Mislim da sam igrao jako dobro pod pritiskom, posebno protiv velikog igrača kao što Jensona. Zbog njega vam na terenu može biti jako neugodno, on je taj koji vas izvede iz zone udobnosti. Stvarno sam morao igrati svoj najbolji tenis" rekao je Opelka.
Sport / Ostali sportovi | 13. 02. 2022. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reilly Opelka je nekako posebna pojava na Touru. Što zbog visine, što zbog imidža, stila igre, razmišljanja. Ovog tjedna je skrenuo pažnju na sebe u završnici turnira koji se igrao u Dallasu. Prvo je u polufinalu srušio jedan rekord, a onda je dan poslije osvojio turnir
bez izgubljenog servisa.

Opelka i John Isner, divovi od 211 i 208 cm, postavili su novi rekord odigravši najduži 'tie-break' na ATP Touru od 1990., u kojem je tek 46. poen donio pobjedu Opelki 7-6 (7), 7-6 (22) i plasman u finale turnira u Dallasu, gdje će se za naslov boriti protiv sunarodnjaka Jensona Brooksbyja. Opelka je na putu do pobjede odservirao 39 asova, 18 više od 36-godišnjeg veterana Isnera, a iskoristio je svoju osmu meč-loptu.

"Izgubio sam pojam o rezultatu. U jednom trenutku sam samo shvatio da je 21:21. Nikad nisam vidio nešto takvo, ali jednog dana se moralo dogoditi, a ovo je bio dobar meč za to", izjavio je 24-godišnji Opelka.

Prijašnji rekord po broju odigranih poena u 'tie-breaku' iznosio je 38 poena, a postavljen je čak sedam puta. U dva navrata je na terenu bio Goran Ivanišević i oba puta su mu ti 'tie-breakovi' donosili pobjedu: 1993. u prvom kolu US Opena protiv Kanađanina Daniela Nestora i 1997. u polufinalu turnira u londonskom Queen's Clubu protiv Britanca Grega Rusedskog.

Prije samog finala Opelka je rekao u svom stilu kako Brooksbyja "voli gledati, ali mrzi igrati protiv njega". Dan poslije Opelka je sredio u svom stilu baš Brooksbyja 7:6(5), 7:6(3).

"Mislim da sam igrao jako dobro pod pritiskom, posebno protiv velikog igrača kao što Jensona. Zbog njega vam na terenu može biti jako neugodno, on je taj koji vas izvede iz zone udobnosti. Stvarno sam morao igrati svoj najbolji tenis kako bi preživio i jedva sam uspio nekako" rekao je nakon meča. Ovo je za Opelku treći turnir u karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close