2. srpnja na Igmanu

Najbrže na utrci Red Bull 400 očekuju primamljive nagrade

U subotu 2. srpnja čuvena Velika skakaonica na Igmanu po drugi put će ugostiti utrku Red Bull 400, na kojoj će se natjecatelji iz BiH i regije okušati u iscrpljujućem usponu.
Sport / Ostali sportovi | 24. 06. 2022. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utrka Red Bull 400 zakazana je za subotu 2. srpnja na igmanskom Malom polju. Natjecatelje koji budu najuspješniji u usponu uz skijašku skakaonicu, poznatom i kao ''najtežih 400 metara koje ćete ikad pretrčati'', na cilju čekaju vrijedna iznenađenja.

U subotu 2. srpnja čuvena Velika skakaonica na Igmanu po drugi put će ugostiti utrku Red Bull 400, na kojoj će se natjecatelji iz BiH i regije okušati u iscrpljujućem usponu, koji po mnogima predstavlja jednu od najtežih utrka na svijetu. Bit će to drugo bh. izdanje ovog ekstremnog takmičenja, u kojem sudjelovati mogu amateri, profesionalci i rekreativci stariji od 18 godina.

Za sve sudionike ova utrka je prvenstveno natjecanje sa samima sobom i pokušaj da dosegnu krajnje granice vlastitih mogućnosti. Na stazi dugoj 400 metara, najvećim dijelom se trči uzbrdo, a posljednja etapa je skijaška skakaonica. Velika skakaonica na Igmanu duga je 112 metara, s nagibom od 35 stupnjeva, a sličnih karakteristika je i sletni dio staze. Upravo zato, svatko tko završi ovu utrku je pobjednik.

Foto: Red Bull / Najbrže na utrci Red Bull 400 očekuju primamljive nagrade

No, za dodatnu motivaciju, one najbolje očekuje i nekoliko iznenađenja. Četvero najbržih natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji očekuju vrijedne novčane te nagrade partnera utrke. Novčane nagrade su sljedeće: 1. mjesto - 1000 KM, 2. mjesto - 600 KM, 3. mjesto - 400 KM, i 4. mjesto - 200 KM.

Ono što će prije utrke dobiti svi sudionici jeste zanimljiv startni paket, koji sadrži Topspeed ruksak, dres, medalju, bocu s vodom i Red Bull, te kupone za konzumaciju hrane i pića. Cijena startnog paketa iznosi 50 KM, a njegova vrijednost 90 KM.

Red Bull 400 je ultimativni test snage, izdržljivosti i volje. Svi koji se žele okušati u ovom izazovu, pa možda čak i oboriti neke rekorde i ispisati povijest Red Bull 400 utrke u BiH, za utrku se mogu prijaviti na web stranici kupikartu.ba.

Vlasnici rekorda staze na Igmanu su Aleksa Vuković (04:22:29) i reprezentativka BiH Adela Čomor (05:28:84), koji su 2021. godine trijumfirali na prvoj Red Bull 400 utrci u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close