Lejla Njemčević

Najbolja bh. biciklistkinja druga u Španjolskoj

Osvajanjem drugog mjesta najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević je upisala 180 UCI bodova za svjetsku maraton ranking listu
Sport / Ostali sportovi | 05. 03. 2023. u 15:46 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lejla Njemčević i Stefanie Dohrn osvojile su drugo mjesto u generalnom plasmanu na šestodnevnoj etapnoj UCI SHC utrci Andalucia Bike Race u Španjolskoj, javlja Anadolija.

Utrka je bila neizvjesna do zadnjeg trenutka što pokazuje i rezultat generalnog plasmana u kojem su nakon 18 sati i 17 minuta utrkivanja u šest etapa Njemčević i Dohrn za pobjednicama Katazinom Sosnom i Luetzelschwab Irinom zaostale nešto više od jedne minute.

Na trećem mjestu podiji su upotpunile natjecateljice Buff Megamo tima Janina Wust i Meritxell Figueras Garangou.

Osvajanjem drugog mjesta najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević je upisala 180 UCI bodova za svjetsku maraton ranking listu.

Tandem Njemčević i Dohrn su tijekom šest dana utrkivanja dva puta zauzele drugo mjesto, jedno treće te upisale dvije pobjede. Posljednju etapu kroz cilj su prošle kao najbrže ali sa razlikom nedovoljnom da upišu pobjedu u generalnom plasmanu.

"Zaista sjajnih šest dana utrkivanja i veoma sam sretna drugim mjesto i osvojenim 180 UCI bodova za svjetsku ranking listu. Posebno me raduje forma u kojoj se nalazim s obzirom da je glavni dio sezone u maju ", rekla je Lejla Njemčević.

Njeno naredno takmičenje biće UCI C1 XCO Premantura na kojoj je prošle godine upisala pobjedu.

Kopirati
Drag cursor here to close