Nije završio u provaliji

VIDEO I Nesreća na etapi, biciklist se drži rukama za ivicu mosta

"Završio sam na gomili, a onda sam se odjednom našao s rukama zalijepljenim za zid i s nogama u zraku, ne znam ni sam kako. Srećom, Axel Laurence mi je puno pomogao da se vratim na cestu i hvala mu na tome", pojasnio je Feron.
Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2023. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Padovi i nesreće nisu ništa novo u svijetu biciklizma. Pitanje je samo kako se i gdje nesreća desila, koliko je pad bio težak, koliko je biciklista sudjelovalo. Ovaj put se radi o drugoj etapi utrke Etoile de Bessèges koja se održava u Francuskoj.

Na 24 kilometra prije cilja, na jednom mostu je stvorila velika gužva, jer je jednostavno most bio preuzak, pa je došlo do velikog sudara. U kojem je loše prošao 24-godišnji francuski biciklist Valentin Ferron.

Ipak, mogli bismo reći da je Francuz imao sreću u nesreći, jer pitanje je što bi dogodilo da je Ferron završio u provaliji ispod mosta. Nije, jer se uspio rukama držati za ivicu mosta. Izgleda pomalo nevjerojatno.

Video: Trenutak nesreće na mostu 

"Bilo je malo napeto. Učinio sam što sam mogao da izbjegnem pad, ali bio je neizbježan. Završio sam na gomili, a onda sam se odjednom našao s rukama zalijepljenim za zid i s nogama u zraku, ne znam ni sam kako. Srećom, Axel Laurence mi je puno pomogao da se vratim na cestu i hvala mu na tome", pojasnio je Feron. Axel Laurence je vozač momčadi Alpecin-Deceuninck.

Koliko je situacija na mostu bila kritična najbolje potvrđuje podatak da je zbog broja ozlijeđenih, prvo etapa zaustavljena, kasnije i prekinuta.

Kopirati
Drag cursor here to close