Rafa u četvrtfinalu

Nadal prošao još jednu prepreku

"Pomalo čudan meč. Kozlov ima stil drugačiji od većine ostalih igrača, zbog toga morate da budete oprezni. Ponekad možete da osvajate poene u nizu, ali kada igrate po njegovom ritmu, veoma je teško, jer je on izuzetno pametan," rekao je Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 24. 02. 2022. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafael Nadal je očekivano preskočio još jednu prepreku na ATP turniru u Acapulcu. Za 77 minuta, Nadal je eliminirao Stefana Kozlova, 130. igrača svijeta uz tri izgubljena gema. Imao je Nadal visok procenat prvog servisa 78 posto, dok je na prvom servisu od 31 poena uzeo je 24. Kozlov se uspio malo vratiti u život, nakon što je Španjolac došao na 4:1, ali je vrlo brzo Nadal opet vratio meč pod kontrolu.

"Pomalo čudan meč. Kozlov ima stil drugačiji od većine ostalih igrača, zbog toga morate da budete oprezni. Ponekad možete da osvajate poene u nizu, ali kada igrate po njegovom ritmu, veoma je teško, jer je on izuzetno pametan. Uvijek je važno pobijediti što je brže moguće, ali opet bitno je pobijediti. Sada se moram pripremiti za sljedeći meč, sljedeći je protivnik Tommy Paul kojem je u prvom kolu predao Berrettini i koji je u nastavku dobio Lajovića.

Kopirati
Drag cursor here to close