Ako osvoji naslov u Acapulcu onda je prvi

Medvedev: Svi težimo da jednom budemo najbolji

Mislim da 16 godina su na prvom mjestu samo ta ista četiri momka. U nekom trenutku će se desiti, svi hoćemo da budemo prvi na svijetu i da ostanemo tu što duže", naglasio je Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 23. 02. 2022. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev je počeo svoj lov na prvo mjesto ATP rang liste. Na turniru u Acapulcu, Rus je u dva seta nadigrao Francuza Benoita Pairea sa 6:3, 6:4. To je bio njegov prvi meč nakon onog pomalo tragičnog poraza u finalu Australian Opena. Medvedev je napravio break za 3:1, još jedan je dodao za 6:3. U nastavku je Paire bio puno bolji, neugodni, stigao je do 4:2, ali se onda Medvedev vratio s četiri vezana gema za konačni trijumf nakon sat i 42 minute.

"Nije se lako vratiti nakon pauze i odmora. Nekada to može biti bolje, nekada gore. Mislim da ovo nije bio moj najbolji tenis, ali borio sam se do kraja protiv neugodnog protivnika i sretan sam jer sam uspio pobijediti", rekao je nakon meča Rus koji ukoliko osvoji naslov u Acapulcu ide na prvo mjesto bez obzira kako svoj nastup u Dubajiu završi Novak Đoković.

Posljednji teniser koji je držao prvo mjesto van onog famoznog društva Federer, Đoković, Nadal i Murraya, jer Andy Roddick. Andy je bio broj jedan tamo još 2003. godine. O tome da li je upravo on novi lider, govorio je Medvedev.

"Definitivno nisam lider bilo čega. Ali biti prvi koji će srušiti te velike nizove, kada to kažeš tako, onda je to pozitivna stvar u biografiji. Samo hoću da nastavim da igram dobar tenis. Možda ću ja biti prvi za pet godina, dvije godine, možda sljedećeg tjedna. Netko će biti prvi na svijetu. Mislim da 16 godina su na prvom mjestu samo ta ista četiri momka. U nekom trenutku će se desiti, svi hoćemo da budemo prvi na svijetu i da ostanemo tu što duže", naglasio je Medvedev.

Kopirati
Drag cursor here to close