Drugo najduže Grand Slam finale

Nadal: Probat ću doći i sljedeće godine

"Ne znam što reći, nevjerojatno se osjećam, prije mesec dana iskreno nisam ni znao hoću li se vratiti na teren, danas držim trofej pred svima vama. Ne znate koliko sam se borio da dođem ovdje, hvala vam za svu ljubav i podršku", rekao je Nadal
Sport / Ostali sportovi | 30. 01. 2022. u 17:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafael Nadal je uspio. Napraviti je nešto što realno niti osam nije očekivao. Posebno ne nakon operacije stopala. Operacija stopala, pa korona, pa nakon jedne pauze nešto malo tenisa u Abu Dabiju. I onda je u drugom najdužem Grand Slam finalu u povijesti izvukao nemoguće. Gubio je 0:2, u trećem se spašavao break lopte. Da bi postao tenisač s najviše osvojenih Grand Slam naslova, jedan od od četvorke koja je osvojila sva četiri slama dva puta u karijeri (Đoković, Laver, Emerson, Nadal), četvrti najstariji pobjednik Australian Opena u Open Eri.

"Prije svega, težak je trenutak za Danila, bio sam u toj poziciji nekoliko puta na ovom turniru, imao sam šanse ponijeti trofej. Ali ne sumnjam da ćeš i ovaj trofej podići nekoliko puta u karijeri. Želim čestitati i tebi i tvojoj obitelji i timu na svemu. Ovo je bio jedan od najemotivnijih momenata u mojoj karijeri, djelio sam teren s tobom i želim ti sve najbolje u budućnosti. Ne znam što reći, nevjerojatno se osjećam, prije mesec dana iskreno nisam ni znao hoću li se vratiti na teren, danas držim trofej pred svima vama. Ne znate koliko sam se borio da dođem ovdje, hvala vam za svu ljubav i podršku. Bez sumnje, vjerojatno je ovo jedna od najemotivnijih pobjeda u karijeri. Imao sam nevjerojatnu podršku ovdje i to će ostati u mom srcu do kraja života”, rekao je Nadal nakon meča. Te se dotakao svog eventualnog povratka u Australiju naredne godine.

"Ne mogu dovoljno zahvaliti svim ljudima, timu, obitelji, znate koliko je teško posljednjih godinu i pol dana, dio tima i obitelji mi nisu ovdje. U lošim trenucima ste bili tu da me podržite, bez vas ništa od ovoga ne bi bilo moguće, hvala na svemu.Reška su vremena za organizaciju teniskih turnira, ali posljednje dvije godine ste odradili sjajan posao. Prije mjesec dana sam rekao da će ovo možda biti moj posljednji Australian Open, ali sada možda želim nastaviti. Trudit ću se, probat ću doći i sljedeće godine" zaključio je Nadal.

Video: Rafael Nadal vs Daniil Medvedev - Australian Open 2022 Final Highlights

.

Kopirati
Drag cursor here to close