29. Grand Slam finale

Nadal: Prije mjesec i pol sam razmišljao o povlačenju

"Prije mjesec i pol dana nisam znao hoću li uopće moći igrati tenis i evo me sada u finalu. Počeo sam sjajno. Prva dva seta sam odigrao odlično, ali sam znao da će u jednom trenutku Berrettini ući u svoj udarac", kaže Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2022. u 09:00 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za nekoga tko je prije šest mjeseci razmišljao da zaključi karijeru izgledao je odlično. Za nekoga tko je prije dva dana igrao maratonac u pet setova također. McEnroe je rekao kako je ovo bio jedan od najboljih mečeva koji je Nadal odigrao u Roland Garrosu. Mats Wilander je hvalio njegov backhand, ali i forehand spin u kojem loptice imaju navjerojatno puno rotacije, nekada i do 3000 obrtaja. Od početka je Nadal bio dobar, maksimalno agresivan, pa je mogao lako dobiti Berrettinija u tri seta.

"Prije mjesec i pol dana nisam znao hoću li uopće moći igrati tenis i evo me sada u finalu. Počeo sam sjajno. Prva dva seta sam odigrao odlično, ali sam znao da će u jednom trenutku Berrettini ući u svoj udarac. Morao sam se nastaviti boriti i to je bio jedini način da bih bio tu gdje jesam sada. Strašno mi puno znači to što sam u finalu.Teško je ljudima da vjeruju, ali oni koji su bili uz mene i koji su vidjeli kako sam izgledao posljednjih šest mjeseci… Teško je shvatiti da mogu da igram na ovom nivou. Osjećam da imam sreće i osjećam da sam živ ponovo" rekao je nakon meča Rafa koji je jedini i posljednji put slavio u Australiji 2009. godine.

"Za mene se sve svodi na Australian Open i ništa drugo nije bitno. Ovo je sjajan događaj. Nisam imao sreće ovdje tijekom karijere zbog ozljeda i igrao sam sjajna finala protiv Novaka i Rogera. Bio sam blizu par puta. Sretan sam što sam osvojio jednom ovaj trofej 2009. ali nikad nisam mislio da ću dobiti još jednu šansu 2022. Sada uživam u ovom što sam napravio, a onda moram da dam sve od sebe u nedelju, u finalu" poručio je Rafa.

Nadal je 2009. godine uzeo Australian Open nakon što je sjajnom meču savladao Rogera Federera u pet setova. Nakon toga je četiri puta gubio u finalima. Dva puta od Đokovića, jednom od Federera i Wawrinke.

Kopirati
Drag cursor here to close