Rafa u četvrtfinalu

Nadal: Najvažnije je da sam došao zdrav

"Zadovoljan sam što sam dovoljno zdrav da budem ovdje. To je najvažnija stvar, spreman sam da igram sedam mečeva na turniru, a nisam ni znao da ću biti tu u Australiji" dodao je Nadal nakon meča
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2022. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zanimljivo, ali od četiri meča osmine finala koji su igrana u nedelju, sva četiri su završena u tri seta. Uvijek atraktivni Gael Monfils je zaustavio Miomira Kecmanovića 3:0, iako je meč bio poprilično otvoren, posebno u prva dva. Tako je Kecmanović spasio tri set lopte u prvom setu, pa je onda propustio svoje tri break lopte u narednom gemu. U drugom je Kecmanović imao break prednosti, vodio je 4:2 u tie breaku, ali ni to nije bilo dovoljno. Na kraju više nije izdržao, pa je Francuz duplim breakom osigurao četvrtfinale.

"Nije bilo lako igrati, Gael je igrao jako dobro tijekom cijelog meča. Nije mi dao mnogo prilika, ali dao sam sve od sebe – nažalost, nije bilo dovoljno. Planirao sam da ja pritiskam kad god mogu, da mu ne dam vremena da igra šta hoće, znao sam da ne mogu da prebacujem s njim, da će više da istrči i da stigne. Morao sam da igram ovako, ali on je uspijevao da nađe winnerse iz teških pozicija, nekada je i nerezonski pogađao. Da mu nisu neke lopte ušle, ko zna šta bi bilo, ali ušlo je…" naglasio je Kecmanović nakon meča.

Nadal i Mannarino su odigrali maratonski prvi set koji je trajao kao drugi i treći zajedno. Posebna priča je bio tie break koji je otišao na stranu Nadala 16:14. Nadal je u tie breaku iskoristio sedmu set loptu, Francuz je imao četiri. U naredna dva seta je uhvatio četiri gema.

"Zadovoljan sam što sam dovoljno zdrav da budem ovdje. To je najvažnija stvar, spreman sam da igram sedam mečeva na turniru, a nisam ni znao da ću biti tu u Australiji. Kada je riječ o tenisu, generalno sam svime zadovoljan. Dosta toga sam uradio dobro, s obzirom na to kakve su mi pripreme bile. Ali u sportu se sve mijenja brzo, morate da budete spremni. Radio sam naporno proteklih mjeseci" naglasio je Rafa. 

Protivnik Monfilsa u četvrtinalu će biti odlični Talijan Matteo Berrettini koji je u cijelom meču spasio tek jednu break loptu. Na kraju je slavio 7:5, 7:6(4), 6:4. Sjajno je Berrettini servirao tijekom cijelog meča, dok je Carreno Busta najbolju priliku imao kod 5:6 u prvom, da eventualno taj set. Berrettini može biti itekako zadovoljan jer je ovim kompletirao sva četiri Grand Slam turnira na kojima je igrao barem četvrtfinale.

Kopirati
Drag cursor here to close