Što će biti sa Rafom nakon Pariza?

Moya: Čeka nas dosta posla, težak meč

" Ima još posla za obaviti, slijedi onaj posljednji finalni meč. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati danas, sigurno je dobro potrošen, međutim sada je na redu najvažniji meč," tvrdi Rafin trener, Carlos Moya.
Sport / Ostali sportovi | 05. 06. 2022. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Je li ovo zadnji meč u karijeri Rafaela Nadala? To je pitanje koje se posljednjih dana provlači po teniskim krugovima. Sumnje su pojačane nakon što je sam Nadal obznanio kako neže igrati Wimbledon i kako je vrlo moguće da će propustiti možda čak i US Open.

Ta bol u stopalu će ostati do kraja, a već nekoliko puta je po završetku mečeva u Parizu, ponavljao " tko zna možda je ovo moj posljednji meč".

Jedno je sigurno, Rafa ima 36 godina i za oporavak poslije svakog meča potrebno je čini se jako puno vremena. Međutim ne treba zaboraviti kako je krajem prošle godine također pričao o povlačenju, kraju karijere, pa je uzeo Australian Open, turnir u Meksiku, te se probio do finala Indian Wellsa. Danas će protiv Caspera Ruuda loviti svoj 14-ti Roland Garros, 22. Grand Slam karijere.

" Ima još posla za obaviti, slijedi onaj posljednji finalni meč. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati danas, sigurno je dobro potrošen, međutim sada je na redu najvažniji meč. Žao nam je što se onako završilo polufinale protiv Zvereva, Rafa je napravio jako puno na turniru, preživio je nekoliko teških mečeva, ali mislim da do sada nije još odigrao svoj najbolji meč. Sigurno bi duel protiv Zvereva bio jedan od najvećih da se on nije ozlijedio. Danas ga čeka Casper Rudd koji je od 2018. godine član Nadalove akademije. Mnogo ga poštujemo i očekujemo dugu i tešku bitku. On je igrač koji jako dobro poznaje zamršenosti ove podloge i bit će to teška utakmica. Vrlo je samouvjeren. Jedan je od najboljih igrača na šljaci na Touru. Očekujemo bitku s osnovne linije, s dugim izmjenama" naglasio je Rafin trener, Carlos Moya.

Kopirati
Drag cursor here to close