Legendarni tenisač u svom stilu

Năstase: Nadal je 14 puta uzeo Roland Garros, tko će to ponovit?

""Možda bi netko drugi mogao biti ljubomoran na Nadala, jer je on osvojio 14. puta Roland Garros. To je teže od Novakova 23. Grand Slam turnira", tvrdi Năstase.
Sport / Ostali sportovi | 14. 06. 2023. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilie Năstase je osvojio Roland Garros 1973. godine, US Open godinu dana ranije. Bio je broj jedan, karijeru je završio sa 64 naslova 1985. godine. Kao tenis pa i kasnije znao je pažnju medija skrenuti nekim svojim potezima. Ovaj put je to napravio nakon Roland Garrosa. Odlučio je malo komentirati uspjeh novaka Đokovića, bolje rečeno usporediti ga s Nadalovim rezultatima.

"Ne mislim da je to lična borba između njega i Nadala. Novak ima trenutačno 23 Grand Slam naslova, mogao je imati i Nadal. Obojica su tu blizu jedan drugome. Đokoviću je to jako važno, Nadal nije ljubomoran. Ne vidim tu stvar. To se desilo, zar ne? Moglo je da bude i obrnuto, da Nadal ima 23 titule. Obojica su tu, blizu jedan drugom. Đokoviću je to bitno, ali mislim da Nadal nije ljubomoran na to.

Možda bi netko drugi mogao biti ljubomoran na Nadala, jer je on osvojio 14. puta Roland Garros. To je teže od Novakova 23. Grand Slam turnira. Osvojiti Roland Garros na zemljanoj podlozi 14 puta. Mislim da se neće roditi tenisač koji to može da ponovi", naglasio je
Năstase koje je još kao igrač znao napraviti problema.

Tako je na jednom turniru 1977. godine igrao s reketom koji je imao duple žice protiv Vilasa koji je odlučio napustiti teren. 1979. godine je prekinut njegov meč protiv Johna McEnroea. Kasnije je kao Davis Cup kapetan Rumunjske bio suspendiran 1994. godine, kasnije je kao vodio FED Cup reprezentaciju pa je također kažnjen zbog vrijeđanja britanskih igračica, čak ga je i Serena Williams optužila za rasizam.

Kopirati
Drag cursor here to close