Olimpijska godina

Nadal počeo pripreme za 2024. godinu

Dakako, još uvijek postoji mogućnost da Nadal više ne zaigra na najvišoj razini, a sve će ovisiti o tome kako će se Španjolac fizički osjećati na terenu.
Sport / Ostali sportovi | 11. 07. 2023. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafael Nadal, 37-godišnji španjolski tenisač, počeo je na Mallorci pripreme za iduću, 2024. godinu, što će mu biti posljednja godina na profesionalnoj razini.

Tako je barem najavio nakon niza težih ozljeda u posljednje vrijeme koje su ga dovele na rub mirovine. Prvotno je osvajač 22 Grand Slam titule u karijeri najavio kako bi se tenisu mogao vratiti krajem ove godine, na Davis Cupu, ali je kasnije odgodio povratak za 2024. godinu.

Dakako, još uvijek postoji mogućnost da Nadal više ne zaigra na najvišoj razini, a sve će ovisiti o tome kako će se Španjolac fizički osjećati na terenu.

''Na početku će naporno raditi na fizičkom planu jer zasad, po preporukama liječnika, još uvijek ne može igrati tenis. Za mjesec dana ili nešto više možda će moći uzeti reket u ruke'', najavio je Toni Nadal, nekadašnji i dugogodišnji Rafaelov trener.

Posljednji meč Nadal je odigrao početkom ove godine, na Australian Openu, nakon čega su krenule stanke, otkazivanje turnira i na kraju prekrižena 2023. godina.

I dok se Nadal počeo spremati ne bi li odigrao još nekoliko mjeseci na vrhunskoj razini, njegov veliki suparnik Novak Đoković na Wimbledonu juriša prema 24. Grand Slam tituli u karijeri, čime bi Nadalu pobjegao na dva Grand Slam trofeja plusa u velikoj utrci za najboljeg svih vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close