Kupres

Na prvenstvu Herceg-Bosne u alpskom skijanju '22 više od devedeset skijaša

Na prvenstvu je sudjelovalo više od 90 skijaša iz BiH i Hrvatske.
Sport / Ostali sportovi | 05. 03. 2022. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Prvenstvu Herceg-Bosne u alpskom skijanju 

U organizaciji Ski saveza Herceg-Bosne te suorganizatora Ski kluba "Striž" iz Tomislavgrada, u subotu je na stazama ski centra Adria Ski na Kupresu održano prvo otvoreno "Prvenstvo Herceg - Bosne '22" u alpskom skijanju.

Na prvenstvu je sudjelovalo više od 90 skijaša iz BiH i Hrvatske.

Natjecanje je organizirano u kategoriji seniora, juniora i kadeta u muškoj i ženskoj konkurenciji, a priređeno je i natjecanje u istoj disciplini u mlađim kategorijama, odnosno baby sprint i djeca (U8,U10,U12,U14,U16 -najbrži dječak i djevojčica).

U kategoriji seniora prvo mjesto je osvojio Ivan Bošnjak iz Jaklica (BiH), drugo Ivica Lozančić iz Kupresa, a treće mjesto Ivo Sučić iz Splita.

U ženskoj konkurenciji u kategoriji seniorki prva je ciljnu ravninu prošla Ivana Protić iz Mostara, druga je Antonija Pavković iz Širokog Brijega, a treće vrijeme je imala Mirta Mihovilović iz Klisa (RH).

Od juniora najbrže vrijeme je imao Petar Krajina iz Tomislavgrada, a u ženskoj konkurenciji prva je bila Petra Šol, također iz Tomisavgrada.

U kategoriji kadeta prvi je bio Igor Papić iz Tomislavgrada, a od ženskih najbrža je bila Laura Smoljo iz Kupresa.

U kategoriji seniora, juniora i kadeta natjecatelji su vozili po dvije vožnje sa 26 vrata, odnosno zavoja dok su najmlađi vozili po jednu vožnju.

Za sve pobjednike organizator je osigurao medalje i pehare

Kopirati
Drag cursor here to close