ATP Finals

Muster: Thiem ne mora uzeti naslov iako može

Nedjeljno finale između Tsitsipasa i Thiema će biti prvo nakon 2006. godine i okršaja Federer - Blake u kojem se sastaju igrači koji igraju backhand jednom rukom.
Sport / Ostali sportovi | 17. 11. 2019. u 08:35 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine je igrao finale Roland Garrosa. U finalu Indian Wellsa je sredio Federera u tri seta, još je slavio u Barceloni, Kitzbühelu, Pekingu i Beču. U vrlo dobroj formi je doputovao u London, što je potvrdio baš protiv Federera, Đokovića, prošlogodišnjeg pobjednika Zvereva u polufinalu.

Nijemac je imao svoje prilike, po jednu break loptu u trećem i petom gemu prvog, dvije u sedmom gemu drugog. Nije ih iskoristio, Thiem svoje jeste.

''Protiv igrača kao što je Thiem znate da nema puno prilika. Znao sam da one koje su ukažu morate iskoristiti. Ovo je jedan od najprestižnijih turnira tijekom cijele godine, a ja imam priliku igrati finale. Pobijedio sam branitelja naslova jednog sjajnog igrača i moram reći da sam sretan'', naglasio je Thiem.

Nedjeljno finale između Tsitsipasa i Thiema će biti prvo nakon 2006. godine i okršaja Federer - Blake u kojem se sastaju igrači koji igraju backhand jednom rukom.

''Obojica igramo backhand jednom rukom, obojica igramo ofenzivno, Thiem je atraktivan za gledanje. Obožavam ga gledati, pa me raduje što ću baš protiv njega igrati u finalu. Posebno sam sretan što ću imati priliku igrati još jedan meč u sjajnoj atmosferi. Očekujem teško finale, ja sam spreman i fizički i psihički'', poručio je Austrijanac koji će imati podršku još jednog zemljaka, nekada sjajnog tenisača, Thomasa Mustera.

Muster je bio broj jedan, osvojio je 44 turnira, između ostalih i Roland Garros. Muster je gledao mečeve u Londonu,

''Ne bih stavljao toliki naglasak na eventualnom trofeju ovdje u Londonu. Gledao sam ga kako igra na ovom turniru i tijekom godine, rekao bih da igra sve bolje. Ako želi biti među tri na svijetu ili broj jedan Dominic mora početi osvajati velike turnire, potrebna mu je konstantnost kako bi bio svjetski broj jedan. Zato sam i rekao da nije sada najvažnije da ovdje uzme titulu – nije kraj svijeta ako ne uzme, mada može to da uradi. Glavno je da održi visok nivo igre tijekom cijele godine. Konkurencija je žestoka, ali Dominic ima sve udarce, kada ih sklopi u cjelinu, doći će na vrh'', mišljenja je Muster.

Kopirati
Drag cursor here to close